kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sıkı Aynasızlar’da kendini Londra’daki suçlularla savaşmaya adamış bir polisin aksiyon dolu hikâyesi anlatılıyor.

Empire sunar

13.07.2007
Sıkı Aynasızlar
Tür:
Suç, komedi, aksiyon Yönetmen: Edgar Wright Oyuncular: Simon Pegg, Chris Waitt, Timothy Dalton, Jim Broadbent. İngiltere'den aksiyon soslu bir komedi paketi. Hatırlarsınız, Edgar Wright ve Simon Pegg'in ortak çalışması Shaun Of The Dead (2004), hem korku filmlerini tiye alan, hem de ortaya düpedüz bir romantik komedi çıkaran leziz bir İngiliz yapımıydı. İkilinin yeni filmi Sıkı Aynasızlar'da, Simon Pegg aşırı idealist bir polis memuru rolünde beliriyor. Bu sefer seçilen tema korku değil; aksiyon, heyecan, kovalamaca, polisiye ve gizemli cinayetler. Londra'nın bir an bile durmayan suç potansiyeliyle savaşmaya tüm varlığını adamış polis Nicholas Angel, fazla idealist olduğu ve insanları tutuklama dalında gereksiz rekorlar kırdığı için, ufak bir taşra şehrine sürülüyor. Ve İngiltere'nin bu en sorunsuz ve sakin kentine ayak uydurması pek kolay olmuyor. Damardan şırınga edilen aksiyon bir kenara, oldukça hızlı bir tempoda ilerleyen bu filmde çok eğleneceksiniz.

Zengin Avcısı
Tür: Komedi, romantik Yönetmen: Pierre Salvadori Oyuncular: Gad Elmaleh, Audrey Tautou, Marie-Christine Adam, Vernon Dobtcheff. Jean (Gad Elmaleh), bir otelin barında çalışan, çalışmadığı zamanlarda da müşterilerinin ricasını kıramayarak onların köpeklerini gezdiren, mülayim bir delikanlı. Irene (Audrey Tatou) ise 'iyi' yaşamayı seven, ancak kendi başına bu yaşamı sürdüremeyecek durumda olduğundan, bu gayeye ulaşmak için zengin adamlarla takılan fettan bir hanımefendi. Bir yanlış anlaşma, Irene'in Jean'ı zengin bir erkek sanmasına sebep oluyor; Jean da bu kadar güzel kızı bulmuşken çalıştığı otelin kral dairesine çıkartıveriyor. Bu masum görünümlü romantik komedi, eğlenceli bir Fransız filmi. Hayata dair derin tahliller yok, sadece iki kişinin oynadığı küçük bir oyuna tanıklık ediyoruz, o kadar...

Ölüm Fısıltısı
Tür: Gerilim, dram Yönetmen: Stewart Hendler Oyuncular: Josh Holloway, Sarah Wayne, Blake Woodruff, Dule Hill. Lost'un Sawyer'ı Josh Holloway'in başrolünde yer aldığı Ölüm Fısıltısı, korku sinemasında kendine has bir yeri olan Omen üçlemesinin izinden giden bir yapım. Lokanta açmak için istediği krediyi bulamayan Max, sevgilisi ve iki ortağıyla birlikte zengin bir ailenin çocuğunu kaçırır. Fakat kaçırılan çocuğun 'şeytansı' gücü, hesaplarını altüst edecektir. İzleyeni koltuğundan zıplatmayı hedefleyen Ölüm Fısıltısı, kimi klişelerle örülü olsa da korku filmlerinin uslanmaz izleyicilerini tatmin edebilir.

28 Hafta Sonra
Tür: Korku, gerilim, bilim kurgu Yönetmen: Juan Carlos Fresnadillo Oyuncular: Catherine McCormack, Robert Carlyle, Rose Byrne, Amanda Walker. Danny Boyle'un 2002 yılı yapımı korku filmi 28 Gün Sonra, kaldığı yerden devam ediyor. İlk filmde İngiltere, insanları canavarlara dönüştüren bir virüs tarafından talan ediliyordu. Salgının başlamasının üzerinden 28, son virüslü hastanın ölmesinin üzerinden ise 24 hafta geçmiştir. Hayatta kalanlar yaşamlarını sürdürmeye çalışmaktadır. Virüse maruz kalanların hepsi ölmüştür, üstelik virüs şimdi daha korkunç bir hal almıştır. Yeni bir yönetmen ve yeni bir kadro.
Haberin fotoğrafları