kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

dvd ekranı

Yavuz Baydar
Prison Break - Sezon 2 (Fox / Tiglon) Dizi: * * * * / DVD ekstralar: * * *
Hapishaneden kaçış dizisinin ilk sezonu nefes kesen bir anlatımdı. Ağabeyini kaçırmak için hapse giren Michael, sezon sonunda beş mahkûmla kaçmayı deniyordu. İkinci sezon, kaçış sonrasında giderek daha da karmaşık hal alan komplo üzerinde, her karakterin kendi kaderine sürüklenişini, bitmeyen tehdit ve tehikler yumağı içinde aynı heyecanla anlatıyor. İlk sezondan da iyi. Tam 961 dakika! Ekstralar da bol kese.

Sol Ayak / My Left Foot (AE Film) Film: * * * * / DVD ekstralar: * * *
Daniel Day-Lewis'e En İyi Oyuncu Oscar'ını kazandıran film, aradan 16 yıl geçmesine rağmen eskime belirtisi göstermiyor. CP adlı bir hastalık nedeniyle sadece sol ayağını oynatabilen şair ve ressam Christy Brown'ın gerçek hayat öyküsünde yaşam sevinci ve yaratma azmi, olağandışı oyunlarla, izleyiciyi büyülüyor. Mücevher gibi bir film.

Les Textiles / Çıplak Tatil (Bir Film / Palermo) Film: * * / DVD ekstralar: * * *
Fransızlara özgü, şirin bir komedi. Sophie ve Olivier, Paris'te fırın işleten bir çift. Yazın iyice dinlenmek için bir deniz kıyısında yazlık kiralarlar. Ama bir bakarlar ki yazlık tam da çıplaklar kumsalının yanı başında! Ya o diyarı terk edecekler ya da çıplaklığın tadını çıkaracaklardır. Bolca ekstralarıyla tatlı vakit geçirten bir komedi.

Unknown / Bilinmeyen (D Home) Film: * * * / DVD ekstralar: *
Memento gibi, hafıza kaybı üzerine kurulu, 'bilinmeyen' ekseninde yürüyen, çok ilginç bir film. Beş erkek, metruk bir hangarda peşpeşe uyanır. Hiçbiri neden orada olduğunu hatırlamaz. Ama anlarlar ki bazıları rehin alınmıştır. Peki kim rehine kim suçludur? İyi diyaloglar, ama sona doğru fazla karışık bir anlatım. 85 dakikalık süre kısa gelmiş. Yine de bu filmi atlamayın.

Deadwood - Sezon 2 (HBO/Tiglon) Dizi: * * * * * / DVD ekstralar: * * * *
Sopranos'dan sonra en etkileyici, en çarpıcı dizi. Mükemmel kurgulanmış ilk sezonda, South Dakota'nın berbat kasabası Deadwood'la ve her biri ustaca çizilmiş karakterleriyle tanıştık. İkinci sezon 1877'de başlıyor. Wild Bill Hickock, Seth Bullock ve Al Swearanger çevresinde, ABD'nin sadece western geçmişi değil; tutkuları, ihanetleri, iktidar oyunlarıyla bugünü de anlatılıyor. Tam anlamıyla muhteşem.
Haberin fotoğrafları