kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Nerede iftar yapmak istersiniz?

Ramazan ayında birçok mekân, özel iftar ve sahur mönüleriyle farklı alternatifler sunuyor. Türk ve Osmanlı mutfağından lezzetler içeren mönüler, fiyat alternatifleriyle de öne çıkıyor..
İster manzaraya karşı, ister bahçede
Moda Teras, bu yıl Ramazan'ı yeni bahçesiyle karşılıyor. Dilerseniz manzaraya karşı da iftar yapabilirsiniz. Mekânda hafta içi her gün iftariyelik tabak, çorba, ana yemek, salata, tatlı ve limitsiz çaydan oluşan bir mönü sunuluyor. Fiyatı 50 YTL. Cuma, cumartesi ve pazar günü hazırlanan limitsiz açık büfede ise çeşitler biraz daha artıyor. Fiyatı ise 65 YTL.
Tel: (0216) 338 70 40

101 çeşit var
Hyatt Regency Istanbul'un zengin açık büfesi ile tanınan Agora Restoran'ın Ramazan büfesinde 101 ayrı çeşit bulunuyor. Ramazan boyunca canlı olarak fasıl müziği de çalınacak. Mekânın çinilerle bezeli, oryantal bir hava taşıyan atmosferi, size eski Ramazanları hatırlatabilir...
Tel: (0212) 368 1234

Göze ve kulağa da hitap ediyor
Osmanlı sarayının görkemli iftar sofralarına Naz Turkish Cuisine'de tanık olabilirsiniz. Bu Razaman ayında Naz, Türk mutfağının özgün lezzetleriyle damaklara, farklı sunumuyla gözlere ve canlı müziğiyle de kulaklara ziyafet çekiyor. Zengin iftariyelikler, çorbalar, zeytinyağlılar, salatalar, tatlılar, meyvelerin yanı sıra iftar sofralarının 'olmazsa olmaz'ı mis kokulu taş fırın pidesi ve güllaç da yiyebilirsiniz. Mönünün fiyatı, limitsiz meşrubat ile 89 YTL.
Tel: (0212) 326 11 75

Kanlıca'daki
Ahmet Rasim Paşa Yalısı'nda 16 odalı butik otel ve restoran olarak hizmet veren A'jia, Ramazan boyunca misafirlerini özel bir atmosferde ağırlayacak. Ramazan için özel olarak hazırlanan açık büfe mönüsü, her akşam canlı olarak klasik müziğin ana ritim unsuru olan kudüm ile tılsımlı ve ney eşliğinde sunulacak. Kişi başı 85 YTL olarak belirlenen Ramazan özel mönüsünde limitsiz meyve suları, meşrubatlar, Türk kahvesi, çay ve A'jia şerbeti ikram ediliyor. Gruplar için hazırlanan dört farklı içerikteki özel iftar mönüleri de 80- 87 YTL arasında değişiyor. Konuklarının rahat ulaşımı için Ramazan ayı boyunca Emirgân Atlı Köşk önünden A'jia'ya ücretsiz tekne servisi düzenlenecek.
Tel: (0216 413 93 00) Boğaz'a nazır

Fasıllı ziyafet
Türk mutfağının geleneksel lezzetlerini fasıl müziği ve Boğaz manzarası eşliğinde yemek isterseniz, Swissotel The Bosphorus İstanbul size göre. Otelde açık büfe hazırlanan Ramazan mönüsü, hurma ve zeytin gibi iftariyeliklerle başlıyor, ardından salatalar, zeytinyağlılar, mezeler, yöresel yemekler, peynirler, ekmek ve pide çeşitleri, lahmacun, et ve balık alternatifleri ve kebap çeşitleriyle devam ediyor.
Tel: (0212) 326 11 00

Seç, beğen, al
Ortaköy'de yer alan Sedir, zengin iftariyelikler ve günlük olarak değişen iftar mönüleri sunuyor. İftariyeliklerin ardından sunulacak çorba, salata veya komposto, ana yemek, tatlı, çay ve su ikramından oluşan iftar mönüsünde biberiyeli soğan çorbası, taze otlu Romen çorbası, piliç Topkapı sarma, bonfileli kaşarlı kuru dolma, dondurmalı irmik helvası ve güllaç seçeneklerden birkaçı. Mönülerin fiyatları sunulan seçeneklere göre 40 ila 50 YTL arasında değişiyor. Tabii mönüden gönlünüz ne isterse onu seçmeniz de mümkün.
Tel: (0212) 327 9870-71
Haberin fotoğrafları