kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Empire sunar

Meryem Ana: Hz. Isa'nın Doğuşu
(The Nativity Story)
Tür:
Dram Yönetmen: Catherine Hardwicke Oyuncular: Keisha Castle-Hughes, Oscar Isaac, Hiam Abbass.
Son yıllarda, çıkış yapan yönetmen Catharine Hardwicke'in imzasını taşıyan film, adından da anlaşılabileceği gibi İncil'de, İsa'nın doğuşunu anlatan bölüme odaklanıyor. Aynı bölümü anlatmayı hedefleyen projeler, birçok yapım stüdyosu tarafından görüşüldüğü için hızla tamamlanan film, daha ziyade, konusu hakkında bilgi vermeyi hedeflemiş gibi gözüküyor. Bu yüzden de, yönetmen, öyküyü olabildiğince düz bir biçimde anlatıyor. Meryem Ana'nın, Vatikan'da gösterilmiş ilk filmi gibi bir unvana sahip olduğunu da ekleyelim. Filmde, Meryem Ana'yı, Whale Rider'daki performansıyla Oscar'a aday olan Keisha Castle-Hughes canlandırıyor.

Cumhurbaşkanı Öteki Türkiye'de
Cumhurbaşkanı, siyasetin boğucu atmosferinden sıkılır ve eşiyle birlikte halkın arasına karışmaya karar verir. Ankara'nın dışına çıkmaya çalışırlarken yanlarına bir de hayat kadını katılır ve böylelikle üçlü, tuhaflıkların peşlerini bırakmadığı bir maceraya yelken açarlar. Zeki Alasya'nın yönettiği ve oynadığı filmde, Derya Baykal, Şahap Sayılgan gibi tecrübeli oyuncular yer alıyor. Uzun zamandır gösterime girmeyi bekleyen filmde Süleyman Demirel'in de küçük bir rolü olduğunu ekleyelim.

Yanlış Zaman Yolcuları
Genç bir yazar olan Mahir, yeni kitabının üzerinde çalışmaktadır ancak bir türlü bitiremiyordur. Hayatının sıkıntılı bir evresinden geçen Mahir'e yayınevi de baskı uygular. Kitabı kısa süre içerisinde teslim etmediği taktirde, Mahir'in geçmişinin izlerini taşıyan evine haciz gelecektir. Bu kâbusa dönüşen ortamda genç yazar romanını kaleme alırken, onun peşini bırakmayacaklar da vardır: Geçmiş, şimdi, kurmaca ve rüya gibi... Kısa filmleriyle tanınan Aren Perdeci'nin bu ilk uzun metraj filminde henüz pek ismi duyulmamış oyuncular rol alıyor.

Katilimi Tanıyorum
(I Know Who Killed Me)

Tür: Gerilim Yönetmen: Chris Sivertson Oyuncular: Lindsay Lohan, Neal McDonough, Julia Ormond, Brian Geraghty.
Hollywood'un ünlü şahsiyetlerinden Lindsay Lohan'ın başrolünde olduğu bu gerilim filminde, Lohan, Aubrey Fleming adındaki başarılı bir genç kızı canlandırıyor. Bir anda, ortadan kaybolan Aubrey, 15 gün sonra kurbanlarına korkunç işkenceler yapan bir seri katilin elinden kurtuluyor. Ama kendine geldiğinde, katilin yeri konusunda ipucu vermek yerine, başına bir şey gelmediğini ve Aubrey olmadığını iddia ediyor. İzlemek için sağlam bir mideye ihtiyaç duyulan filmle ilgili olumlu eleştiriler Lohan'ın performansı etrafında toplanmış durumda. Korku, gerilim türüne ilgi duyanlar, Katilimi Tanıyorum'a bir şans verebilir.

Kaza Kurşunu
Knocked Up)

Tür: Komedi Yönetmen: Judd Apatow Oyuncular: Seth Rogen, Katherine Heigl, Paul Rudd. 40 Yıllık Bekâr ile komedi severlerin gönlünde taht kuran yönetmen Apatow, yeni filmiyle sinema salonlarını ziyaret ediyor. Boş gezen Ben ve kariyer meraklısı Alison, tek gecelik bir ilişki yaşıyorlar. Alison bir süre sonra hamile olduğunu fark edince, Ben, ona destek olmaya karar veriyor. Ortak noktaları çok az olan ikili, doğacak bebek için ilişkilerini yürütmeye çabalıyor. Filmin, yurtdışında iyi eleştiriler aldığını, üstelik gişede de başarılı olduğunu belirtmek lazım. Uzun lafın kısası, 40 Yıllık Bekar'ı aratmayan film, komedi sevenleri mutlu edecek gibi gözüküyor.

EMPIRE NOTU: Sinema tarihindeki en komik gebelik testine davet eden Kaza Kurşunu, sinemalardan önce Empire sayfalarında. Bakın, filmin yazar/yönetmeni Judd Apatow ve ekibi nasıl da gülüp eğlenmişler... Ayrıca beyazperdenin unutulmaz hamile ve bebek öykülerinin anıldığı dosya da hemen yanında. Eylül sayısının poster hediyeleri Fargo ve 1408; DVD hediyeleri ise Maç Sayısı ve Azınlık Raporu.
Haberin fotoğrafları