kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ramazan'da dört öğün şart

Ramazan ayında beslenmede yaşanan en önemli sorunlardan biri de, günde üç öğünden iki öğüne düşen günlük beslenmedeki dengeyi ayarlamak. Çünkü yaklaşık 12 saat aç kalan mideyi yormayarak, hazmı kolay yiyecekler tercih etmek büyük bir rahatlık sağlıyor. Acıbadem Kadıköy Hastanesi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Şengül Sangu Talak, iftar ile sahur saati arasındaki sürenin, metabolizmanın en verimsiz çalıştığı saatler olduğunu belirtiyor. Ramazan ayı dışındaki sağlıklı beslenme biçiminde, altı öğün bulunuyor. Bunu Ramazan ayında da uygulamaya çalışıp metabolizmamızın daha verimli çalışmasını sağlamak gerekiyor. Ramazan ayında altı öğün olmasa da, iftar, sahur ve bu öğünlerin dışında iki ara öğünle toplamda dört öğün beslenilmesine özen gösterilmesi gerekiyor. Halk arasında oruç bazen zayıflamak için bir alternatif olarak değerlendirilir. Fakat bu yanlış bir düşünce. Gün boyu aç kalmak, metabolizmayı yavaşlatıyor. Bu da Ramazan ayının özellikle ikinci yarısından itibaren zayıflamayı zorlaştırıyor. İşte bu nedenle Ramazan ayı boyunca öğün sıklığını artırmayı amaçlamalısınız. Ayrıca gün boyunca vücut susuz kalacağı için bol bol su tüketmeli, mümkün olduğu kadar ağır yemeklerden, kızartmalardan kaçınmalısınız. Ramazan ayının simgesi haline gelen güllaç, en uygun tatlı olarak kabul görmekle birlikte, tüketim miktarına da önem verilmeli.