kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kim demiş 'Her giysinin mevsimi vardır' diye?

Esra Çoruh
1 Yeni sezon koleksiyonları vitrinlerde yerini aldığında hemen alışveriş yapanlardanım. Ancak günler boyu etiketleriyle dolapta beklemesi de hiç hoşuma gitmiyor. Bu yeni giysilerimi şimdi nasıl değerlendirebilirim? (Müge R. - Ankara)
- Artık yaz kıyafetlerini kış günlerinde de rahatlıkla giyebilirsiniz. Sonbahar-kış koleksiyonlarında ince kumaşlardan yapılan bluz ve pantolonlar yer aldığı için bu parçaları rahatlıkla kış aylarının güneşli günlerde de kullanabilirsiniz. Her birini çorap, şapka, eldiven gibi yeni sezonun vazgeçilmezleriyle de tamamlamanız mümkün. Özellikle elbiselerin artık sezonu yok. Örneağin yazdan kalan askılı bir elbisenizi, kışın içine uzun kollu gömlekle değerlendirebilirsiniz. Üstelik bu çok moda! Benim gibi kışı çorapsız geçirenlerden değilseniz, kışın kalın opak çoraplar giyerek de kıyafetinize farklı bir hava katabilirsiniz.

2 Yeni sezon için bol paça bir pantolon aldım. Bu havalarda da giyebileceğimi düşünüyorum. Ne dersiniz ? (Aslı K. - İstanbul)
- Kesinlikle giyebilirsiniz. Bol paça pantolonunuzu şimdi ince bir bluz ya da gömlekle değerlendirebilirsiniz. Bol paça pantolonun altına kalın platformlu ayakkabı giymenizi öneririm. Stiletto tarzı ince tabanlı ayakkabılar çok hoş durmayacaktır. Havalar soğumaya başladığında da bu pantolonlarınızı bilekte biten botlar, balıkçı triko kazaklar ve sezonun 'olmazsa olmaz'ı deri ceketlerle değerlendirirseniz, en 'trendy' siz olacaksınız. Akşamları bir davete giderken de, bol paça pantolonuzu smokin ceketi tarzı bir ceketle tamamlayabilirsiniz. Unutmayın, bu sezon erkeklerin kıyafetlerini ellerinden alıp bizler giyeceğiz!

3 Sonbahar-kış sezonu koleksiyonlarından yeni bir şeyler alıp hemen giymek istiyorum. Bu havalarda da giyebileceğim bir şeyler önerir misiniz ? (Tülin N. - İzmir)

- Ben de her yeni sezon açıldığında, anında yeni sezon koleksiyonlarını giymeye çalışanlardanım. Havalar sıcak olsa da her an üzerimde kış sezonuna ait bir parça görebilirsiniz... Herhalde şimdi giyilecek en iyi parçalardan biri, elbiseler. Sonbaharda çıplak tene giyebileceğiniz elbiseleri kışın çorapla kullanabilirsiniz. Ya da kısa bir mont, mevsimsiz olduğu için hem şimdi hem de kışın rahatlıkla giyilebilir. Beğendiğiniz bir montu şimdi içine atlet tişörtle de giyebilirsiniz. Artık hiçbir parçanın sezonu yok, yeter ki aşırıya kaçmayın. Çok kalın bir kaban ya da çok ince bir elbise almaktansa her mevsim giyebileceğiniz parçalara ağırlık verin.

4 Aksesuar kullanmaktan çok hoşlanıyorum. Yeni sezon için hangi aksesuarların moda olduğunu söyler misiniz? (Dilek T. - Ankara)
- Aksesuarı seven birisiyseniz, sonbahar-kış sezonu tam size göre. Özellikle eldiven ve şapka yeni sezonun vazgeçilmez aksesuarlarından... Ancak bu aksesuarları şimdi kullanmanıza hava şartları müsade etmeyeceği için, yeni sezon kemerlerini takarak ilk adımı atabilirsiniz. Önümüzdeki günlerde ince kemerler çok moda olacak. Bu aksesuarları, dar elbiselerle tamamlayabilirsiniz. Eğer ince bir yapınız varsa, kalın korse gibi kemerleri de kullanabilirsiniz. Yüksek bel çok moda olduğu için dar kalem eteklerle bu kemerler çok hoş duracaktır. Tabii fiziğiniz el veriyorsa!

5 Bilekte biten bir bot aldım. Nasıl giyeceğimi tam olarak bilemiyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Rengin R. - İstanbul)
- Sonbaharkış sezonunun en belirgin trendlerinden biri, bilekte biten botlar. Doğru alışverişiniz için sizi kutlarım. Özellikle bağcıklı ve 'Oxford' diye adlandırılan modeller çok moda. Bu botları sadece pantolonla giymeniz gerekmiyor. Özellikle eteklerin altına da çok yakışan bu botların, bileğinizde çok bol durmamasına dikkat edin. Botunuz bileği tam saran bir modelse, elbiselerin altına, dar kalem etekle ya da 'cigarette' yani dar ve bilekte biten pantolonlarla tamamlayabilirsiniz. Botlarınızı giymek için havaların soğumasını da beklemeyin! Şimdi de rahatlıkla giyebilirsiniz.
Haberin fotoğrafları