kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Audrey Hepburn koltuğu dikkat çeken tasarımlar arasında yer aldı.

Tasarım Haftası değerlendirmesi

14.09.2007
Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen İstanbul Design Week, büyük ilgi gördü. Biz de farklı meslek dallarından ziyaretçilere tasarımları nasıl bulduklarını sorduk..
Sorular
1- Ne iş yapıyorsunuz?
2- Size göre iyi tasarım nasıl olmalıdır? 3- İstanbul Design Week'i siz düzenleseniz, neyi değiştirirdiniz? 4- Buradan ayrılırken, yanınızda neyi götürmek isterdiniz?

Aykut Erol (35)
1- Tasarımcıyım. 2- Renk ve formdan başka bir şeyler daha olmalıdır. 3- Daha uluslararası olmasını isterim. 4- Kendi tasarımım olan halımı götürmek isterim.

Fatih Kanteper (26)
1- Öğrenciyim. 2- Tokat yemiş gibi olmalıyım, ona baktığımda sahip olma dürtüsünü harekete geçirmeli. 3- Standlar dikkat çekici değil, daha sürprizli olmasını isterdim. 4- Audrey Hepburn koltuğu.

Çağlar Bıyıkoğlu (28)
1- Reklamcıyım. 2- Basit olmalı, baktığında "Budur," dedirtmeli. 3- Dağınıklığını. 4- Nurus/Bülend Özden-raf.

Mehmet Volkan Öğüş (29)
1- Tasarımcıyım. 2- İhtiyaçlara cevap vermeli ve özgün olmalı 3- Taksim'de bir tanıtım merkezi kurardım. Etkinliği birkaç merkeze dağıtırdım. Ulaşımın daha kolay olduğu bir yerde düzenlerdim. Bir de 24 saat canlı yayınlayarak, tasarım sürecini ilgili izleyiciyle paylaşırdım. 4- Türkiye'de tasarıma değer verildiği 'duygusunu' yanımda götürmek isterdim.

Fatih Mutlu (19)
1- DJ'im. 2- Hiç olmamış bir şeyi sıfırdan hayata geçirmektir. 3- Mekânı değiştirirdim; çünkü burada fazla ses açtırmıyorlar. 4- Arşivimi.

Selim Hendrickson (28)
1- Bilgisayar mühendisiyim. 2- Formdan önce fonksiyon. 3- Gayet güzel bence. 4- Barbo/Ertunç Vatan Perver-No.

Alper Besen (27)
1- İç mimarım. 2- O tasarımı kullanmayanlara göre karar vermemelidir ve sürdürülebilir olmalıdır. 3- Her şeyi. 4- Hiçbir şey.

Damla Temiz (24)
1- Endüstri tasarımcısı ve seramik cam tasarımcısıyım. 2- Ergonomik, fonksiyonel ve çok estetik. 3- Bol bol promosyon yapardım. 4- Çizgi Tasarım ofisinin yaptığı her şey.

Christian Voyler (23)
1- Tasarımcıyım. 2- İyi bir tasarım üç kişiyle beraber yapılmalıdır. 3- Organizasyon kötü, teknik problemleri değiştirirdim. 4- Bouroullec.
Haberin fotoğrafları