kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sabancı ve Şimşek bir süre sohbet etti.

Sabancı: Anayasa değişmeli asıl görev Meclis'e düşecek

Sabancı Holding'in resepsiyonunda gündem anayasa idi. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, herkesin değişiklik istemesinin sevindirici olduğunu söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Sabancı: Anayasa değişmeli asıl görev Meclis'e düşecek
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, anayasanın değiştirilmesi gerektiği konusunda herkesin hemfikir olduğunu, belirterek, "Demokrasi açısından sevindirici, ancak bundan sonra asıl görev Meclis'e düşecek" dedi. Sabancı, Türkiye ekonomisinde şu anda destek veya müdahaleye ihtiyaç bulunmadığını da kaydetti. Güler Sabancı'nın her yıl Ankara'da geleneksel olarak düzenlediği resepsiyona, Devlet Bakanları Mehmet Şimşek, Mehmet Aydın, Enerji Bakanı Hilmi Güler, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in yanı sıra Sayıştay, Anayasa Mahkemesi Başkan ve yöneticileri ile Ankara'da görev yapan yabancı misyon şefleri katıldı. Konuklar arasında ABD Büyükelçisi Ross Wilson da yer aldı.

İFTAR BÜFESİ AÇILDI
Resepsiyonda iftar için yarı bir büfe oluşturuldu. Bakanlara özel hizmet yapılırken resepsiyonda şarap servisinin olması da dikkat çekti. Sabancı soğuk algınlığı nedeniyle resepsiyon boyunca elma suyu içti. Sabancı, açılış konuşmasında eylülün işlerin dönemi olduğunu, çalışmalara da Ankara'dan başladıklarını söyledi. Sabancı, sivil anayasaya ilişkin soruları yanıtlarken "Ne kadar sevindirici ki tüm kesimler anayasa değişikliği konusunda hemfikir. Herkes bu sürece katkıda bulunmak istiyor. Demokrasi açısından sevindirici, ancak henüz başında. Bu noktada asıl görev Meclis'e düşecek" dedi. Sabancı, piyasalardaki dalgalanmaya ilişkin olarak "Şu anda destek veya müdahaleye gereksiz. Dünyadaki gelişmeleri hassasiyetle izlemeliyiz" dedi.