kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

KKTC'de Cumhurbaşkanı Gül ve eşine ayrı protokol

Ceyda KARAASLAN / LEFKOŞA
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün KKTC'ye olan ilk yurtdışı gezisine eşi Hayrünnisa Gül de katıldı. Ancak Gül çiftine ayrı protokol uygulandı. Nitekim Gül, geziye çıkarken Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin, "Eşiniz Hayrünnisa Gül'ü KKTC'ye götürüyorsunuz. Bundan sonraki gezilerinizde yanınızda olacak mı?" sorusuna, "Onun gideceği yerler olacaktır, gitmeyeceği yerler olacaktır" diyerek ayrı protokolün işaretini verdi.

Ayrı yönlere
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve eşi Oya Talat tarafından karşılanan Gül çifti ayrı yönlere doğru yol aldı. Cumhurbaşkanı Gül, Kıbrıs'ın varoluş mücadelesini veren Dr. Fazıl Küçük'ün kabrine; Hayrünnisa Gül ise Oya Talat'la konuta gitti. Cumhurbaşkanı Gül için askeri tören KKTC Cumhurbaşkanlığı girişinde yapıldı ve törene Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Mehmet Eröz katıldı. Hayrünnisa Gül'ün bulunduğu programlarda ise TSK mensupları bulunmadı. Gül KKTC Cumhurbaşkanı'nın verdiği iftar yemeğine katılırken Hayrünnisa Gül, iftarını Oya Talat'la birlikte Girne'deki Manastır Bellapais'te açtı. Talat'ın yemeğine katılan komutanlar Hayrünnisa Gül'ün bulunduğu resepsiyona gelmedi.

Barış olacak
Cumhurbaşkanı Gül, Talat'la görüşmesinden sonra birlikte basın toplantısı düzenledi. Gül, Kıbrıs sorunun çözümünde Türk tarafının elinden gelen herşeyi yaptığını ifade ederek "İnanıyorum ki, bir gün adada barış hâkim olacaktır" dedi. Bu arada Gül, Talat'a söz verdiği hormonsuz domatesleri uçağında götürdü.