kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Gültepe'nin kaderi..

GÜLTEPE gibi İstanbul'un en kalabalık, nüfus ve araç bakımından en yoğun semtlerinden birinin kente, tek şeritli bir yolla bağlanması yetmezken, bir de Metro City ve Kanyon'un devasa trafiği eklenince, Belediye'nin nerde olduğunu sormuştum..
"Bu Kanyon ve Metro City bir gecede mi inşa edildiler?.. Haberiniz yok muydu, niye trafik için önlem alınmadı" diye..
Geçen hafta okudum.. Bu ikisinin hemen yanına, eski Renault arazisine, Kanyon Metro City toplamından daha da büyük bir yapı inşa ediliyor. Yani yoğunluk bir defa daha katlanacak..
Eee?..
Efendim, Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı Faruk Yanardağ'dan bir açıklama aldım.. Anlatıyor..
Büyükşehir, yöre için yeni bir ulaşım projeleri çalışmalarına başlamış.. (Günaydın!..)
Zincirlidere ve Büyükdere Caddesi Geometrik Düzenleme Projesi hazırlanmış. (Alkış!..)
Zincirlidere Projesi, Metrocity ve Kanyon arkasından Büyükdere Caddesi'ne paralel giden ve Kağıthane Cendere yoluna bağlanan trafik akışı. (Bedrettin Dalan zamanından kalma. Dalan gidip, Sözen onun başlattığı her şeyi durdurunca, Dolapdere'den başlayıp, Perpa önünden gelen yol, Çağlayan girişinde tıkanıp kalmıştı. Oysa o yol Büyükdere'ye paralel, Sanayi Çarşısı, TEM'e kadar uzanacaktı.
Büyükdere Caddesi Geometrik Düzenleme Projesi, caddenin Maslak'a gidiş yönüne iki şeritli bir yan yol oluşturmak. Bugün Levent'ten doğrudan Büyükdere Caddesi'ne katılan trafik, bu yan yola kayacak, ana trafikte akış kesintisiz sağlanıp, hızlanacak. Zincirlikuyu yönündeki mevcut yan yol da, tek yöne döndürülecek. Kağıthane tarafından ana yola giriş çıkış yapan araçlar da bu yolu kullanacaklar. Ana yolda trafik bu yönde de kesiksiz ve hızlı olacak.
İş Kuleleri önüne iki U dönüşü kavşağı yapılacak. Böylece Beşiktaş ve Maslak yönünden gelen sürücüler, Levent ve Gültepe trafiğine karışmadan, Büyükdere Caddesi'nin iki yönünü, yani mesela Kanyon ve Metro City ve benzeri merkezleri kullanabilecekler.
Nihayet.. Büyükdere Caddesi'ne paralel giden metro çalışmaları da hızla devam ediyor..
Bunların hepsi güzel.. Hepsi faydalı.. Amma velakin niye şimdiye kadar beklendi, onun açıklaması, özürü yok..
Metro City ve Kanyon için başvuru ne zaman yapıldı?.. İnşaatları kaç yıl sürdü?.. Proje yapmak için ille felaketi görüp yaşamak gerekiyordu?..
Türkün aklının başına, ille son anda gelmesi adet mi?..
Ve de Sevgili Faruk Yanardağ..
Bu dediklerin ne zaman bitecek, bir tarih verebilecek misin?.. Açıklamanda her şey var, o yok..
Çıkmaz ayın son perşembesi değildir inşallah!..