kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Beşiktaş'tan ''Kural hatası'' başvurusu

Yeni Haber
Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı ve Hukuk İşleri Sorumlusu Avukat Levent Erdoğan, Ankaraspor-Beşiktaş maçında kural hatası yapıldığı gerekçesiyle karşılaşmanın tekrar edilmesi için Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'na başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Levent Erdoğan,Ankaraspor karşısında son dakikalarda attıkları nizami golün geçerli sayılmamasına tepki göstererek, ''Herkes tarafından ve hatta rakip tarafın teknik direktörü tarafından dahi attığımız golün nizami bir gol olduğu kabul edildiği halde, topa en yakın olan 2 hakemin golü geçerli saymaması, olayda bir kasıt olduğu görüntüsünü uyandırıyor. Herkes gol olduğuna mutabık olurken, en iyi şekilde görme şansına sahip olan bu 2 kişinin birden gol olmadığını kabul etmeleri, bu harekette kasıt olduğunu düşünmemize neden oluyor'' diye konuştu.

Uluslararası oyun kurallarının 5 ve 6. maddelerinde hakemin görevinin neler olduğunun belirtildiğini kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:

''Gol kararı verme yetkisi yalnız hakeme aittir. Olayda hakem golü vermiş ama yardımcı hakem golü kabul etmemiştir. Burada bir kural hatası vardır. Malum olduğu üzere hakem kural hatası işlerse ve bu maçın sonucuna tesir eden kural hatasıysa, bu kural hatası nedeniyle maçın tekrar edilmesi gerekir. Biz de Beşiktaş olarak bu haklı gerekçeyle büyük mağduriyetimizin giderilmesi için, kural hatası nedeniyle maçın tekrar edilmesi için bugün Merkez Hakem Kurulu'na başvurduk. İnanıyoruz ki haksız olarak uğramış olduğumuz mağduriyet haklı gerekçelerimize dayanarak, maçın tekrar edilmesi kararıyla sonuçlanır.''

HER TÜRLÜ HUKUKİ YOLA BAŞVURACAĞIZ

Levent Erdoğan, Beşiktaş'ın haklarını sonuna kadar savunacaklarını ve her türlü hukuki yola başvuracaklarını belirterek, şöyle devam etti:

''Mağduriyetimizin giderilmesi konusunda bir karar alınmadığı takdirde, haksız olarak elimizden alınmış olan 2 puan sonucunda şampiyonluğa veya derecemize tesir eden bir durum ortaya çıkması durumunda, uğramış bulunduğumuz her türlü zararın tazmin edilmesi doğrultusunda, mağduriyetimize neden olanlar hakkında tazminat davası açacağız. Beşiktaş'ın haklarının sonuna kadar savunulması yolunda her türlü hukuki işleme başvuracağız. Beşiktaş üzerinde daha fazla oyunlar oynanmasını istemiyoruz. Buna tahammülümüz kalmamıştır.''

NOBRE'NİN SARI KARTINA DA İTİRAZ

Beşiktaş Kulübü, aynı maçta sayılmayan gol sonrası sarı kart gören Mert Nobre için de Futbol Federasyonu'na itirazda bulundu.

Siyah-beyazlı kulüpten Futbol Federasyonu'na yapılan başvuruda, ''Anılan müsabakada uluslararası oyun kuralı ihlali yapıldığına ilişkin Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı'na kulübümüz tarafından yapılan başvuruda öne sürülen hususlar ve talebimiz saklı kalmak kaydıyla futbolcumuzun ve kulübümüzün, hakemin bariz hatasından dolayı daha fazla mağdur olmaması için 15 Eylül 2007 tarihinde oynanan müsabakada futbolcumuza gösterilen sarı kartın TFF kayıtlarına dahil edilmemesi, ihtar kayıtlarında da bu kartın dikkate alınmaması yönünde karar alınmasını arz ederiz'' denildi.

ADEM KOÇAK: KEŞKE HİÇ YAŞANMASAYDI''

Ankaraspor'un orta saha oyuncusu Adem Koçak, Beşiktaş maçının son dakikasında yaşanan ve halen tartışılmaya devam edilen gol pozisyonuna ilişkin olarak, ''Keşke hiç yaşanmasaydı'' dedi.

Ankaraspor Kulübü'nde düzenlenen haftalık basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adem Koçak, Beşiktaş karşılaşması ve takımının ligdeki genel durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Lige verilen milli maç arasını iyi değerlendirdiklerini ve Beşiktaş maçına hazırlanmış olarak çıktıklarını söyleyen genç futbolcu,

''Maç öncesinde üzerimizde stres vardı. Özellikle ikinci yarıda bu durumdan kurtulduk ve iyi oynamaya başladık. Pozisyonlarda bulduk ama golü bulamadık. Ancak her şeye rağmen son dakikadaki o tartışmalı pozisyon keşke hiç yaşanmasaydı. Çünkü o gün onlara olan yarın bize de olabilir. Bu yüzden o pozisyonun yaşanmamasını isterdim'' diye konuştu.Takımının genel durumunu da değerlendiren Adem Koçak, ligin ilk 4 dört haftasında aldıkları sonuçlarla birlikte sezona kötü başladıklarını belirterek, şunları söyledi:

''Ligin ilk haftasından itibaren çok basit hatalardan yediğimiz gollerle kötü sonuçlar aldık. Milli maç arasına kadar büyük bir stres ve çeşitli zaaflarımız vardı. Lige verilen arada bazı sıkıntılardan kurtulmak için çalıştık. Beşiktaş maçı öncesi yine büyük stres yaşadık. Bu maça kadar en büyük zaafımız kolay gol yemekti. Ancak bu durumu bu maçta ortadan kaldırdık. İyi bir kapasitemiz olduğu inancındayız arkadaşlarımla. Bulunduğumuz konumun bize yakışmıyor ama tüm sıkıntılarımızın nedeni stres. Takım olarak bu haftadan itibaren iyiye doğru gideceğiz.''

Mavi-beyazlı futbolcu, Kayserispor ve ardından Gaziantepspor ile iki hafta üst üste deplasmanda oynayacakları karşılaşmalara ilişkin olarak ise her iki takımında zor rakipler olduğunu, takım arkadaşlarıyla birbirlerini motive ederek 6 haftadır süren maç kazanamamaya ''Dur'' demek istediklerini ifade etti.

AA
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 5 4 1 0 14 2 13
2 Beşiktaş 5 3 2 0 4 1 11
3 Sivas 4 3 0 1 5 2 9
Tümünü göster...
4 İ.B.B. Spor 5 3 0 2 6 5 9
5 Trabzon 4 2 2 0 8 2 8
6 Kayseri 5 2 2 1 9 6 8
7 Ankaragücü 5 2 2 1 7 6 8
8 Fenerbahçe 5 2 2 1 5 5 8
9 V.Manisa 5 2 1 2 9 9 7
10 Gaziantep 5 2 0 3 7 8 6
11 Kasımpaşa 5 2 0 3 5 7 6
12 Bursa 5 1 2 2 4 4 5
13 Denizli 5 1 2 2 7 8 5
14 G.Birliği 5 1 1 3 6 9 4
15 G.B. Oftaş 5 1 1 3 3 6 4
16 Ç.Rize 5 1 1 3 5 13 4
17 Konya 5 0 3 2 4 11 3
18 Ankaraspor 5 0 2 3 4 8 2
21:45
Olympique Marsilya - Beşiktaş
Şampiyonlar Ligi A Grubu karşılaşması (STAR TV)
Haftanın Maçları
5. Hafta
 Ankaraspor 0  
  Beşiktaş 0  
 Sivas 1  
  G.B. Oftaş 0  
 Denizli 0  
  Kasımpaşa 1  
 Fenerbahçe 1  
  Ç.Rize 1  
 Trabzon 0  
  Ankaragücü 0  
 Gaziantep 4  
  Kayseri 3  
 İ.B.B. Spor 1  
  Bursa 0  
 G.Birliği 0  
  V.Manisa 2  
 Galatasaray 6  
  Konya 0  
Haftanın Maçları
6. Hafta
 Ankaragücü İ.B.B. Spor Cuma 20:30  
 V.Manisa Trabzon Cuma 20:30  
 Konya G.Birliği Cumartesi 20:30  
 Beşiktaş Denizli Cumartesi 20:30  
 Kasımpaşa Galatasaray Pazar 17:00  
 Bursa Fenerbahçe Pazar 20:30  
 Kayseri Ankaraspor Pazar 20:30  
 G.B. Oftaş Gaziantep Pazar 20:30  
 Ç.Rize Sivas Pazar 20:30