kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ozan Arif'e para cezası

Yeni Haber
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ''basın yoluyla hakaret ettiği'' iddiasıyla yargılanan Ozan Arif ve gazeteci Gülden Aydın, 2 bin 100'er YTL adli para cezasına çarptırıldı.

Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına, kamuoyunda ''Ozan Arif'' ismiyle tanınan Arif Şirin ile Bahçeli'nin avukatı Hamit Kocabey katıldı.

Arif Şirin, konuşmasının eleştiri sınırları içerisinde olduğunu savunarak, hakaret kastının bulunmadığını söyledi.

Avukat Kocabey ise söz konusu konuşmada, ''hakaret'' suçu işlendiğini savunarak, Şirin ve Aydın'ın cezalandırılmalarını istedi.

Yargıç Mehmet Nuri Öztürk, Şirin ve Aydın'ın, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 125/1. maddesinde düzenlenen ''hakaret'' suçundan 3'er ay hapisle cezalandırılmalarına karar verdi. Bu cezayı, söz konusu suç alenen işlendiği gerekçesiyle altıda bir oranında artıran mahkeme, 3 ay 15'er günlük hapis cezalarını, 2 bin 100'er YTL adli para cezasına çevirdi.

SUÇ DUYURUSU VE DAVA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir gazetede yer alan demecinde kendisine ''basın yoluyla hakaret'' ettiği gerekçesiyle kamuoyunda ''Ozan Arif'' ismiyle tanınan Arif Şirin ve demeci yazan gazeteci Gülden Aydın hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

Bahçeli'nin avukatı Mehmet Nacar tarafından hazırlanan suç duyurusu dilekçesinde, bir gazetede yer alan ''Ülkücüler 35 Yıl Baştacı Ettikleri Ozan Arif'i Şimdi İhanetle Suçluyor'' başlıklı haberde, müvekkilinin kişilik haklarına saldırıda bulunulduğunu ileri sürülmüştü.

Dilekçede, haberde yer alan bazı ifadelerin, Devlet Bahçeli'yi kamuoyu önünde küçük düşürmeye yönelik olduğu savunulmuştu.Dilekçede, gazetede Bahçeli'ye yönelik hakaretlere yer verilmesinin, kasti ve kötü niyetli bir organizasyonun göstergesi olduğu iddia edilerek, demeci veren Arif Şirin ile haberi yazan gazeteci Gülden Aydın'ın ''basın yoluyla hakaret'' suçunu işledikleri gerekçesiyle haklarında dava açılması talep edilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, suç duyurusu üzerine, Şirin ve Aydın'ın, TCK'nın 125/1. maddesinde düzenlenen ''hakaret'' suçundan, 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istemiyle dava açmıştı.

AA