kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Japon işadamlarından Türkiye çıkartması

Yeni Haber
Japonya Ticaret ve Sanayi Odası (JCCI) Başkanı Nobuo Yamaguchi ve Japon iş dünyası temsilcilerinden oluşan heyet 2629 Eylül'de Türkiye'ye gelecek.

Heyeti, Ankara'da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve İstanbul'da Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ağırlayacak.

JCCI heyeti, Japon iş dünyasının yatırım potansiyeli anlamında ilgi gösterdiği bölge ve ülkelere yerinde inceleme yapmak ve görüş alış verişinde bulunmak amacı ile yılda bir kez gerçekleştirdiği ülke incelemeleri kapsamında bu yıl ilk defa Türkiye'yi ziyaret edecek. Söz konusu ziyaret kapsamında Türkiye'ye Japon yatırımı için atılması gereken adımlar görüşülecek.

DEİK İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı yaptığı açıklamada, Japon firmaların Japonya'ya ithalat işlemlerini bulundukları ülkedeki yerel ofisler aracılığıyla gerçekleştirmeyi tercih ettiklerini ve yerel ofisler üzerinden üçüncü ülkelere de ihracat gerçekleştirildiğini bildirdi. Yırcalı, Türkiye'deki yerleşik Japon firmalarının Türkiye'nin ihracatının artmasına büyük katkı sağladıklarını ifade ederek, Japonya ile ticari ve ekonomik ilişkilerin bir bütün olarak ele alınması gerektiğini belirtti.

(ANKA)