kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ünlü caz trompetçisinin vokalisti 2 Türk

Yeni Haber
Ünlü caz trompet ustası Ted Curson'ın ABD'de yeni piyasaya çıkan "Ted Curson in Paris Live at the Sunside" adlı albümünde iki genç Türk caz vokalisti, Evrim Özşuca ve Ferhat Öz eşlik ediyor.

Ted Curson'a piyanoda Alain Jean-Marie, kontrbasta Gilles Naturel, bateride Philippe Soirat, alto saksofonda Pierrick Pedron, Flütte Guillaume Naturel, perküsyonlarda Julie Saury, vokalde
ise Litvanya ve Estonyalı iki genç sanatçıyla birlikte Evrim Özşuca ve Ferhat Öz eşlik etti.

1985 doğumlu Ferhat Öz, 2003 yılında Bilgi Üniversitesi'ni burslu olarak kazandı, geçtiğimiz aylarda ölen ünlü caz sanatçısı Nükhet Ruacan'ın öğrencisi olarak caz vokal eğitimi aldı.

Nisan 2006'da Nardis Jazz Clup Genç Vokal Yarışması'nda 1. oldu. Evrim Özşuca ise bir önceki yılın Nardis Jazz Clup Genç Vokal yarışması ve Nomme Jazz Uluslararası Genç Caz Şarkıcıları Yarışması 1. oldu. 1975 doğumlu Özşuca 1998'de İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Nükhet Ruacan'ın öğrencisi oldu.

İki genç sanatçı, 2006 yılında Tallin'deki yarışmada Ted Curson'un dikkatini çekerek, Paris'teki canlı kayda çağrıldılar ve Türkiye'nin Tallin Büyükelçisi Şule Soysal'ın öncülüğüyle Dışişleri Bakanlığı'nın sponsorluğunda bu etkinliğe katıldılar.