kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Adnan Menderes anılıyor

Yeni Haber
Eski Milletvekili Aydın Menderes, 27 Mayıs 1960 ihtilalinin ardından 17 Eylül 1961'da idam edilen babası Adnan Menderes ile diğer siyasetçiler Fatih Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı andı.

Aydın Menderes, idamlarının 64. yıl dönümü nedeniyle yayınladığı anma mesajında, "Aziz şehitlerimiz Hasan Polatkan, Fatin Rüştü Zorlu ve Adnan Menderes'i tükenmez bir acı ve hasretle, Cenab-ı Hak'tan rahmet niyazıyla, fatihalarla, yasinlerle ve hatimlerle bir kere daha anıyoruz" dedi.

Menderes, Demokrat Parti'nin Türkiye için verdiği hizmetlerin Türk milletinin hafızasında ve vicdanında yer aldığını belirterek, "Gayrı meşru bir darbe, 27 Mayıs 1960'tan 17 Eylül 1961'e kadar her an ayaklar altına alınmış insan hakları ve hukukun bütün evrensel ilkeleri, zulüm, işkence ve 16 Eylül ile 17 Eylül 1961'de gerçekleştirilmiş üç siyasi cinayet vardır" dedi.

Aydın Menderes, babası Adnan Menderes, Zorlu, Polatkan ve Demokrat Parti'nin Türkiye için vermiş olduğu büyük hizmetlerin milletin vicdanında korunduğunu belirtti.

TBMM BAŞKANI TOPTAN: "MİLLETİN GÖNLÜNDE TAHT KURDU"

TBMM Başkanı Köksal Toptan da, Menderes'in ölüm yıldönümü nedeniyle oğlu Aydın Menderes'e gönderdiği mesajda, Menderes'in ülke demokrasisinin tüm kurum ve kurallarıyla yerleşmesi ve milletin devlet yönetiminde tek söz sahibi olması yönünde unutulmaz hizmetlerde bulunduğunu ifade etti.

Toptan, mesajında şunları kaydetti:
"Demokrasi mücadelesinin, yoksulluğun yenilmesi, herkesin iş, aş ve ekmek sahibi olması yolundaki hizmetleriyle taçlanıran merhum babanız, bu hizmetleriyle kadirşinas milletimizin gönlünde erişilmez bir taht kurmuştur. Hizmetleriyle gönüllerde yaşamaya devam eden merhum Menderes'i ölüm yıldönümünde bir kez daha rahmet ve derin saygıyla anıyorum, milletimizin ve ailenizin çektiği acıları yürekten paylaşıyor, merhuma Allah'tan rahmet diliyorum."

(ANKA)