kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

AB reformları için yeni program

Yeni Haber
Dışişleri Bakanı ve Baş müzakereci Ali Babacan, hükümetin AB reform sürecini sürdürme kararlığını ortaya koyarak AB katılım süreci için üçer aylık dönemlerde hazırlanacak ve izlenecek yeni bir program hazırlanacağını açıkladı.

Ali Babacan, AB Genel Sekreterliği'nde Türkiye'nin AB müzakere süreci ile ilgili bakanlık ve kamu kurumları üst düzey bürokratları ile bir toplantı yaptı. bugüne kadar yapılan çalışmaları ve bundan sonra atılacak adımların değerlendiği toplantının açılışında konuşma yapan Babacan, yeni hükümetin reform sürecini sürdürme kararlığını ortaya koyarken "yeni bir program"ın hazırlanacağını açıkladı.

Toplantıda söz konusu yeni programa start verileceğini de ifade eden Babacan, programın, geçen hafta yapılan Bakanlar Kurulu'nda alınan kararlar ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği vermiş olduğu talimatlar çerçevesinde gerçekleşeceğini anlattı. Programın üçer aylık halinde hazırlanacağı ve izleneceğini de ifade eden Babacan, 2008'in sonuna kadar 5 dönem içinde yapılan çalışmaların takvime bağlanacağını anlatan Babacan şunları söyledi

Bu arada, Babacan, AB müzakere sürecinin kapsamındaki başlıklara değinirken de fasılların resmen açılıp açılmadığına bakmadan reformlar devam etmesi gereğini vurguladı.

Öte yandan, Babacan, Avrupa Komisyonunca yayınlanacak İlerleme Raporu öncesi de Reform İzleme Grubu'nun da İçişleri, Dışişleri ve Adalet Bakanlarının katılımıyla yarın 11'inci kez toplanacağını söyledi.