kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Karşı cinsle mutlu ilişki hayali kurun

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE
15.09.2007
Hayat şartlarınız ne kadar zor olursa olsun mutlu ilişkiler kurabilirsiniz. Negatife odaklanma yerine hayattan beklentileriniz üzerinde düşünün. Gerginliğinizi karşı cinse yansıtmamaya çalışın..
Ankara'da yaşayan, 50 yaşında, 18 yıl önce görücü usulüyle evlenip 3 yıl sonra eşinden ayrılmış dul bir beyim. Özel bir şirkette çalışıyor, ailemle oturuyorum. Karşı cinsle nasıl ilişki kuracağımı bilemiyorum. Bu hayat şartlarında, mutlu bir beraberlik yaşayabilir miyim? T.D./Ankara

Hayatta her zaman sıkıntılar olacaktır. Bu durumu olduğu gibi kabul edip, kendinizle barışık olun. Kimseyi suçlamayın ve bahşedilen hayatın güzelliklerini yaşayın. Karşı cinsle sorunsuz bir ilişki yaşamanızın da, mutlu olmanızın da sırrı; hazır olduğunuzda en çok değişim istediğiniz noktadan başlamak, deneme yanılma metodu ile hayatı yaşamak ve kendi şartlarınızda "Ben nasıl mutlu olabilirim?" diye kafa yormaktır. Mutluluk, insanların hayata bakış açısına ve beklentilerine göre değişir.

RADARLARINIZI AÇIN
Doğada var olan her olay, cinsellik gibi insanın mutluluğu içindir. Bazen güneşin doğuşu, bazen yağmurda ıslanmak mutluluk... Bu yazıyı okuduğunuzda mutlu ve güzel bir cinsel hayatınız olduğuna dair bir hayal kurun, bu hayale yürekten inanın. Gerginliğinizi karşı cinse yansıtmamaya çalışın ve belli bir seviyeye geldiğinizde yeniden karşı cinse ilgi duymaya radarlarınızı açın. Size yapılan hataları affedin ve insanlarla iyi ilişkiler kurun.

Cinsellikle ilgili sormaya çekindiğiniz soruları bana yazın. İsminizi belirtmenize gerek yok ancak yaşadığınız şehri yazarsanız sorunlarınızı değerlendirmem kolaylaşır. Rumuzlu soruları saglikliseks@sabah.com. adresine gönderebilirsiniz. Cinsel Terapist Dr. Cem Keçe