kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Gökhan Atalay dizide başrolü Deniz Uğur ile paylaşıyor.

Kaliteli işler reyting cihazlarına yeniliyor

Esra ÇELİKER/MAGAZİN
atv'nin yeni dizisi 'Ertelenmiş Hayatlar'da acılı baba 'Sedat' rolü ile izleyenleri gözyaşlarına boğan Gökhan Atalay, kaliteli dizilerin reyting cihazlarına yenik düştüğünden yakınıyor ..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kaliteli işler reyting cihazlarına yeniliyor
atv'nin Yeşilçam filmleri tadındaki dizisi 'Ertelenmiş Hayatlar'da başrolü Mesut Çakarlı ve Deniz Uğur ile paylaşan genç oyuncu Gökhan Atalay hem performansı hem de yakışıklılığı ile izleyicilerin beğenisini topladı... Dizide karısını ve çocuğunu trafik kazasında kaybetmiş bir babayı canlandıran Atalay herkesi gözyaşlarına boğdu... Anne ve babası da oyuncu olan ve çocukuluğu film setlerinde geçen Atalay'ı daha yakından tanımak için kendisiyle keyifli bir söyleşi yaptık...

FİGÜRANLIK YAPTIM
* Annenizin ve babanızın mesleğinden dolayı çocukluğunuz oyun izleyerek ve provaları takip etmekle geçmiş. Bu durum oyuncu olmanıza ne kadar etkili oldu?
Bundan 15 yıl önce figüranlık yapmaya başlamıştım, işte o günlerde iyi oyunculara bakıp onların ne kadar gözde olduğunu gördüğüm zaman 'Ben de keşke onlar gibi olabilseydim' diye düşündüm. Ve tabii kötü oyuncuları gördüğümde de 'Ben bunlardan çok daha iyisini yaparım, bu adamlar neden sahnelerde yer işgal ediyor?' diye düşünmem de buna etken olabilir. Aslında bugünlerde de çok farklı düşünmüyorum. Birçok makamı ehil olmayan kişiler işgal etmekte.

* Ömer Kızıltan'ın 'Mavi Kuş' adlı sinema filminde rol almanız adınızın söz edilmesine sebep olmuş. 'Mavi Kuş' da rol alma hikayenizi anlatır mısınız?
Aslında çıkış noktası o film ama oradaki üstün performansım falan değil, sadece doğru yer ve zaman hikayesi... Şans eseri 'Mavi Kuş'un kast çalışması yapılırken oralardaydım. Arkadaşım 'Haydi sen de bir uğra' dedi. İki arada denk geldi ve Mavi Kuş'a gittim sonrasında Özer Kızıltan "Yaralı Yürek" dizisine çağırdı yardımcı rollerden birine gittim görüştük anlaştık. Ve sonra nasıl oldu ise Hayri Aslan ve reji ekibi başlamamıza birkaç gün kala bana başrol oynatmaya karar verdiler. Doğrusu beni tanımayan insanların adımı bilmesi ve söz etmesi bu projeyle başladı.

* Bir projede yer almaya karar verirken, o projenin tutmama ihtimalini göz önünde bulunduruyor musunuz?
'Ertelenmiş Hayatlar'a kadar böyle bir lüksüm olmamıştı ama bu işte bunu düşündüm ve tutması değil tutmaması sürpriz olur gibi geldi.

BU İŞLE GEÇİNİYORUM
* Bazı diziler reyting almadığı için kısa süre sonra yayından kaldırılıyor. Siz oyuncu olarak o stresi ne kadar yaşıyorsunuz?
Başka bir röportajda bununla ilgili bir şey söylemiştim: "Reyting cihazları ortadan kalkmadığı sürece kaliteli işlerin gerçekten zerre kadar izleyeceğe faydası olmayacak". Bu işlerin hayatta kalması sadece ajansların güçlü olmasına, şansa ve TV yöneticilerinin canının istemesine bağlı. Dolayısı ile kendimce endişe yaşıyorum. Çünkü ben bu işten geçiniyorum.

* Ertelenmiş Hayatlar'da 'Sedat' işindeki başarısı için karısını ve çocuğunu ihmal eden bir karakter, sizin özel yaşamınızda seçiminiz ne yönde olurdu?
Öncelik benim. Beni mutlu eden şeyler neyse öncelik onların oluyor. Hayatımdaki özel insanlarla mutlu oluyorum. Özel derken seçkin değil, bana özel olan dolayısı ile herhangi birine ya da bir şeye diğerinden ya da hak ettiğinden daha az ya da daha çok önem vermem. Şimdi hak ettiğinden daha çok önem vermişim galiba.

* Dizinin genel senaryosunda ertelenmişliklerden bahsediliyor. Siz hayatınızda neleri ertelediniz?
Dalmaya, kamp yapmaya, balık tutmaya daha çok vakit ayırmalıyım. Karadeniz gezisi var ertelediğim, Mardin'i göremedim hala... Ve son zamanlarda yazmayı da erteliyorum. Ama bunların hepsi benim kontrolümde değil bazılarını mecburen erteliyorum.

* Dizide Deniz Uğur'la başrolü paylaşıyorsunuz, rol alışverişiniz nasıl? 'Doğru bir ekiple birlikteyim' diyebiliyor musunuz?
Buna zaten kimse olumsuz cevap vermez ama bizim ekibimiz gerçekten çok uyumlu, çok sabırlı ve gerçekten ekip.
Haberin fotoğrafları