kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kaymaklı güllaç

Süte tozşekeri ilave edin, hızlı ateşte kaynama noktasına gelinceye kadar karıştırarak ısıtın, ateşten alın. Güllaç yaprağını bir tepsiye koyun, üzerine sütün dörtte birini gezdirin, güllaç yaprağı hafif yumuşayıncaya kadar bekleyin. Kaymağın dörtte birini yumuşamış güllacın ucuna uzunlamasına yayıp rulo şeklinde sarın. Uzun rulo şeklinde sarılmış güllacın bir ucunu sabit tutun ve kendi etrafında gül böreği şeklinde sarıp, hafif derin bir kaba yerleştirin. Kalan güllaç yaprakları ve kaymakla aynı uygulamayı yapıp yerleştirin ve kalan sütü üzerlerine gezdirin. Badem serperek servis yapın.

MALZEMELER 4 kişilik

* 5 su bardağı süt (kaynar)

* 250 gr. tozşeker

* 4 adet güllaç

* 1 rulo kaymak (taze)

* 1 çay bardağı badem (soyulmuş, hafif kavrulmuş ve ince kıyılmış)