kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sade vatandaş Mehmet'ten üç öneri

İLİŞKİLİ HABERLER
Sade vatandaş Mehmet'ten üç öneri
Çağdaş sanattan anlamam. O yüzden sade vatandaş Mehmet'in gözüne çarpanlar şöyledir:
Öneri 1- Extramücadele tarafından hazırlanan 'Ne?' isimli bir eser var. Young & Rubicam'ın Kreatif Direktörü Memed Erdener'in projesi. Bir pano üzerinde "Ne Mutlu Türküm Diyene" yazıyor. Ve "Ne ... Kürdüm diyene", "Ne ... Gay'im" diyene, "Ne ... Ermeniyim diyene" şeklinde devam ediyor. Boşlukları ziyaretçiler dolduruyor. Bazıları çok zekice, bazıları da tam vandalizm sembolü pek çok şey yazılmıştı ben oradayken. İsterseniz bu panonun posterleri de var ve alabiliyorsunuz.
Öneri 2- Antrepo'ya girince duvarın dibine çömelmiş, mırıl mırıl sesler çıkaran birini, minik ve sefil bir insanımsı tip göreceksiniz. Japon korku filmlerindeki gibi bir tip. Herkes gerçek sanıyor. Kimi çekinip açıktan geçiyor, kimi yanına gidip "Kardeş neyin var?" diye soruyor. Bu Japon sanatçı Taiyo Kimura'nın bir eseri. Bienal görevlileri yorulunca üstüne otursun diye yapmış. Tırsmayın.
Öneri 3- Uygarlıkların yıllara göre yeryüzündeki dağılımını gösteren zamana endeksli bir harita var. Her saniye bir yıl ve saniye saniye dünyanın nasıl değiştiğini görüyorsunuz. Film gibi oturup izledim. İnsanoğlu virüs gibi...