kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MAHMUT ÖVÜR

'Ergun Özbudun varsa endişe yok!'

Anayasa tartışmalarının daha taslak ortaya çıkmadan başlaması ve önyargılarla sürmesi başta Prof. Dr. Ergun Özbudun ve ekibi olmak üzere birçok insanı kaygılandırdı.
Ancak henüz tartışmaya toplumun önemli kesimleri katılmadı.
Bunun en somut göstergesi de iki farklı kesimi temsil eden Nesrin Nas ve Ercan Karakaş'ın söyledikleri...
Eski ANAP Genel Başkanı Nesrin Nas, "rejim değişikliği" kaygısı için şöyle diyor:
"Eğer bu işin içinde Ergun Özbudun varsa, kimse rejim değişikliği olacak diye endişeye kapılmasın. Çünkü demokrasiyi gerçekten içselleştirmiş, özgürlükler aşığı ve gerçek anlamda Atatürkçü düşünceyi kavramış bir insan o. Ben Tayyip Erdoğan'ı anayasa hazırlıklarını Ergun Özbudun gibi birine emanet ettiği için takdir ediyorum. Tek başına bu adım bile bir dolu kuşkunun ortadan kalkması için yeterli."
Sosyal demokrat kesimin önde gelen isimlerinden eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş ise şunları söylüyor:
"Biz anayasanın değişmesini sol olarak, sosyal demokratlar olarak yıllardır savunuyoruz. 82 Anayasası özgürlükçü demokratik bir sistemle bağdaşmıyor. Tartışma biçimini sağlıklı görmüyorum. Şekil değil, özünü tartışmak gerekir. Sadece AKP'den bu inisiyatif geldi diye karşı çıkarak bir yere varılmaz. Bence Ergun Özbudun hoca iyi ve dürüst bir hukuk adamı. Dolayısıyla onların sunduğu taslak, bir tartışma açılması için iyi bir zemin. CHP 82 Anayasası'na hep karşı çıktı. Şimdi bu karşı çıkışın bir gereği olarak, daha özgürlükçü bir anayasa tartışması başlatması gerekirdi."