kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Alaçat Kırevi

Kırevi'nde huzur Babylon'da eğlence

24.07.2007
NEREDE KALINIR?
İşte bütün mesele bu! Bu yaza damgasını vuran Çeşme'ye gideceğiz de nerede kalacağız? Belki siz SPA'lı, kapalı havuzlu büyük otelleri tercih edenlerdensiniz ya da sıcacık butik otelleri. Kim bilir belki de pansiyonda kalıp şehir hayatının tüm avantajlarından uzakta, köy hayatı yaşamak istersiniz. Korkmayın, Çeşme'de yok yok! Paket programları bol, plajı önünde bir otelde konaklamak isteyenlere benim tavsiyem Çeşme Sheraton. Ama "Benim canım Alaçatı'daki butik otellerde kalmak istiyor," diyorsanız. Bir numaramda geçen kış açılan Alaçat Kırevi var. Açık mutfağından günün her saati buram buram gelen kurabiye-kek kokuları, otlu yumurtalı-gevrekli nefis kahvaltıları ve gece içkinizi yudumlayabileceğiz nefis bir bahçesiyle huzur dolu bir cennet. Kırevi'nde konaklama artı kahvaltı günlük iki kişi 240 YTL. Başka? Taş Otel var. Zaten artık Alaçatı'daki butik otellerin simgesi haline geldi. Bir de manastırdan bozma Manastır Otel. Bahçede havuzu, havuzun etrafında 40 tane muz ağacı ve palmiyeleriyle olağanüstü güzellikte bir butik otel. Personeli güleryüzlü ama serviste yavaşlar. Manastır'da lezzetli bir kahvaltı edeceğinizi garanti edebilirim. Bir de Delice var! Yerini şöyle tarif edebilirim. Alaçatı sahiline giden Çamlık Yolu'nu takip edin, sağda tabelasını görüp iki kilometre tarlaların arasından ilerleyin Delice'yi sol kolda göreceksiniz. Delice aslında çok özel bir restoran ama iki tane de oda yapmışlar. Odalar tablo kadar güzel, klimalı ve geceliği 80 YTL. Kafa dinlemek isteyenlere birebir. Hem düşünsenize odanız domatesli, biberli tarla manzarasına sahip. Çok büyülü bir yer! Kumbeach'teki Kum Otel'i ise sadece öğrencilere önerebilirim. Tamam Çeşme'nin en güzel plajı Kumbeach'te, yani arabayla denize gitmeye gerek yok. Ama fazlasıyla ilkel bir otel. Tatilde konfor istemeyen varsa ne ala.

NEREDE YENİR?
Aslında her yerde. Çeşme boğazına düşkünler için bir cennet. Ege otlarını ve nefis zeytinyağlıları bulamayacağınız yer yok gibi. Ucuz yemek yemek isteyenlere esnaf lokantaları, pideciler, dönerciler; şık bir sofrada kadeh tokuşturmak isteyenlere balıkçılar ve Alaçatı restoranlarında yemek yeme seçeneği var. İşte benim favorilerim. Esnaf lokantası dedin mi Çeşme merkezdeki İmren'de duracak ve şahane güveçlerden, zeytinyağlı çeşitlerinden tadacaksın. Sahiplerinden Bülent Kadagan diyor ki "İmren'de öğle yemeği yemeden İzmir sosyetesi plaja gitmez!". Tam 47 senedir şanını koruyor İmren. Peki hangi ünlüler İmren'siz yapamıyor. Başta zeytinyağlılarından vazgeçemeyen Hıncal Uluç, bostan kebabını seven Mustafa Denizli ve bir zamanlar fırın güvecine doyamayan Zeki Müren. İmren'de 10-15 YTL'ye doyabilirsiniz. Alaçatı merkezdeki Yıldız mantısıyla, Ilıca'daki Şevki kumrusuyla yine Ilıca'daki Doruk Döner parmak yediren döneriyle diğer favorilerim. Gelelim balık faslına. Dalyan herkesin bildiği ilk adres! Benim Dalyan'daki mekânım belli; Körfez. Adam başı 50 YTL'ye çıkabilirsiniz. Bir diğer rezervasyonsuz yer bulunamayacak balıkçı Paşalimanı'ndaki Ferdi Baba. Ayrıca Alaçatı'nın içindeki Kalamata bahçede rakı-balık-meze keyfi yapmak isteyenler için en doğru adres. Romantik yemekler için de ideal. Aya Yorgi koyundaki Sole Mare plajı kadar, akşam yemekleriyle de iddialı. Hele tatlıları çok tehlikeli. Nefis! Bir de sabaha kadar açık Topçu var! Hani meşhur İzmirli çöpşişçi Topçu. Atmosferiyle çay bahçesi kadar sıcak, pirzolası nefis. Tek kusuru aksayan servisi ama yine de o çöpşişlere değer. Tabii Ilıca Dost Pide'yi ve Alaçatı Tuval'i eklemeden geçmeyelim.

GECELERE GECELERE GECELERE AKALIM!
Denize girdik, yemeğimizi yedik, alışverişimizi yaptık, bitti mi? Bitmediiii! Çeşme'de gece hiç biter mi! Konseriyle Babylon, dımtıs dımtıs eğlencesiyle Aya Yorgi koyundaki Velox ya da Sole Mare. Türkçe müzikte CeCe. Hip hop geceleriyle daha ilk günden 1500 kişiyi kapıya yığan Dalyan'daki Discorium. İçkisini yudumlayıp sohbet etmek isteyenlere ise Alaçatı'nın içindeki Agrilia Bar'ı, gece 03:00'ten sonra da Seaside'ın içindeki Inside'ı tavsiye ederim (Aman bu yola dikkat! Hem karanlık hem fazla kaygan!). Tabii çıkışta ya Kumrucu Şevki'ye ya da Topçu'da çöpşişe gitmek şartıyla.
Haberin fotoğrafları