kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Metroseksüel erkeklerden göğüslere neşter

SEVDİCAN GÜNEŞ SAĞLIK SERVİSİ
12.09.2007
Metroseksüel erkekler göğüslerini küçültmeye başladı. Yoğun iş yaşamı ve düzensiz beslenme sonrası fazla kilolarından kurtulmak isteyen erkekler, spor ile işe çözüm bulamayınca estetikten yararlanmaya başladı..
Göğüs küçültme (jinekomasti) ameliyatlarında patlama yaşandığını açıklayan Prof. Dr. Ayhan Numanoğlu, genç erkeklerin de daha güzel bir vücut için bu ameliyatı yaptırdığını söyledi. Genç erkekler kadar orta yaş ve üzerinin de artık estetikten çekinmeden faydalandıklarını anlatan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Numanoğlu, bu dönemde en çok karın bölgesi için liposuction ve saç ektirme işleminin yapıldığını belirtiyor.

TAKINTI YAPANLAR VAR

* Erkeklerin en büyük estetik kaygısı nedir? Genç erkeklerde burun estetik operasyonları ilk sırayı alıyor. Yüzde 60'ı lise ve üniversite çağındaki gençler. Göğüs küçültme talebinde adeta patlama yaşanıyor. Kepçe kulak ameliyatları genelde çocukluk çağlarında yapılsa da o dönemi kaçıran delikanlılar bu ameliyatı da çok istiyor. Erkeklerde yaş ilerledikçe estetik talepler de farklılaşıyor. Orta yaş ve sonrasında karın bölgesindeki yağların alınması için liposuction ve saç ekimi yaptırmak istiyor. Biraz daha ileri yaşlarda ise kırışıklıklar için botoks veya dolgu malzemeleri tercih ediliyor. Yüz germe erkeklere cazip gelmiyor.

* Evlilik öncesi genç kızlar estetik yaptırıyor. Damatların da böyle talepleri var mı? Göğüs küçültme ve burun yine burada da ilk sırayı alıyor. Evlilik öncesi iri göğüslerden kurtulmak isteyen erkekler göğüs ameliyatlarını bir ay öncesinden yaptırıyor. Ya da estetik kaygıları olan erkekler evlenememekle ilgili bunu bir takıntıya dönüştürüyor.

* Kellik hangi yaştan sonra sorun oluyor? 20'li yaşlardan sonra oluşmaya başladığı için saç ekimiyle ilgili en çok talep 25-40 yaş aralığında oluyor. 40'ından sonra saç ektirmeye gelenler daha az. Bu uygulama eğitim düzeyi veya kültürle ilgili değil. Anadolu ya da büyük şehirlerdeki erkekler, maddi durumu uygun ise bu işlemi yaptırıyor.

KARIN GERMİYORUZ

* Türk kadınlarında basen sorunu var. Erkeklerde de göbek bu kadar yaygın mı? Ne zaman estetik için size başvurmayı tercih ediyor? 30 yaş ve üzerindeki erkekler, göbek sorunu için bize geliyor. Ancak büyük kısmı aşırı şişman oluyor. Erkeklerde karın germe ameliyatı da yapamadığımız için öncelikle onlara diğer yöntemlerle biraz kilo vermelerini öneriyorum. Spora rağmen göbeğinden kurtulamayanlara liposuction uygulanabilir. Liposuction ile vücut ağırlığının ancak yüzde 5'i alınabildiğinden vücuduna kontür ihtiyacı olanlar için sonuç daha mennun edici oluyor.

* Metroseksüel erkekler hangi uygulamaları talep ediyor? Genç ve diri görünerek hem personeliyle iletişimde hem de üstleriyle olan ilişkilerinde etkili olması için kuaförden başlayıp, cilt bakımları ve estetik uygulamalara kadar erkekler tüm seçenekleri kullanıyor. Kırışıklıklar için dolgu maddeleri ve diğer antiaging ürünler tercih ediliyor. Bir de epilasyona özel önem gösteriyorlar. Sırt, göğüs ve omuz dışında ellerinin üzerinde bulunan tüyler bile lazerle yok ediliyor. Orta yaş üzerindekiler beyaz saçlarını boyatıyor ve kısa kesimleri tercih ederek daha genç görünmek istiyor.

* Erkekler göğüs ve sırtlarında bulunan kılları lazerle aldırmayı bir estetik operasyon olarak mı algılıyor? Bu tarz işlemleri genellikle dermatologlar yapsa da estetik hekimleri de bunu yapabiliyor. Lazer erkekler tarafından estetik değil de daha çok günlük bakımla ilgili olarak algılanıyor. Hem hastalarımdan hem de yakın çevremden gözlemlediğim kadarıyla erkekler en çok el üstlerindeki kılları lazerle aldırıyorlar.