kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Makarna çorbası

Piliç suyunu kaynama noktasına kadar ısıtın ve makarnayı pişirip, süzmeyin. Makarnanın suyundan küçük bir kaba alın, peyniri koyun, peynir eriyinceye kadar ısıtın. Kremayı katın ve ateşten alın. Mısırları püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin, erimiş peynir sosunu ve sütü katıp, harmanlayın. Küp söğüşleri tavada sallayarak ılınıncaya kadar ısıtın. Makarna, mısır püresi ve küp söğüşleri karıştırıp, servis yapın.

MALZEMELER 4 kişilik
*
4.5 su bardağı piliç suyu

* 2 su bardağı su

* 1/2 paket burgu makarna

* 4 dilim cheddar peyniri (iri doğranmış)

* 2 çorba kaşığı krema

* 500 gr. mısır (konserve, süzülmüş)

* 1 su bardağı süt

* 1 kase piliç küp söğüş