kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Nereden beslendiğimi ben de bilmiyorum

* Her hafta neredeyse bir sinema filmi uzunluğundaki dizi senaryosu yazmak çok zamanınızı alıyordur. Nasıl yetiştiriyorsunuz? Oyunculuğu da katarak, günde kaç saatinizi 'Avrupa Yakası'na ayırıyorsunuz? Bu sorumluluğu aldıysan yetiştireceksin. Ben hızlı yazarım; saatte dört, beş sayfa ortalama hızım var. Hikayeleri bulduktan sonra diyaloglaması kolay zaten. Çoğu zaman haftada yedi gün diziyle haşır neşirim. Üç günü oyunculuğu, dört günü senaryosu alıyor. Tembellik yaptığım haftalarda ise iki günde bile yazmak zorunda kalabiliyorum.

* Günlük programınız nasıl gelişir, sabah kalktıktan sonra neler yapıyorsunuz? Diziyi nerede ve nasıl bir ortamda yazıyorsunuz? Nerelerden besleniyorsunuz? Benim en büyük lüksüm uyumak ve yataktan öğlen kalkarım! Geç saatlerde yazmaya başlayabiliyorum ve geç yatıyorum. Senaryoyu, çalışma odamda yazarım. Nelerden beslendiğimi ben bilsem, gidip hep oralardan beslenirim ama bu mümkün değil. Yaşadığım gibi yazıyorum işte, yazmak için özel bir hayat diyetim yok! MİZAHÇILAR ÇOK HASSASTIR

* Dram da yazmak ister misiniz? Dram yazmayı şimdilik düşünmüyorum, komedi bana daha yakın bir tür.

* Bu kadar espriyi nasıl buluyorsunuz? Bunun cevabı bende yok! Olsa, dediğim gibi gidip oradan başka espriler bulmaya çalışırım. Espri, hayata bakışla ilgili bir durumdur muhakkak. Hepimiz başa çıkamadığımız durumları şakaya vurarak başlıyoruz bu işlere. Komedyenlerin arasında kaba saba, ruhsuz, duygusuz kimse yoktur. Mizahla uğraşan insanlar hassas tiplerdir.

* Başka bir dizi ya da filmde oyunculuk yapar mısınız? Çok inandığım, becerebileceğimi, gerçekçi, inandırıcı olacağımı düşündüğüm bir işte oyunculuk yapmak isterim. Bazen teklifler de geliyor ama dediğim gibi; önce kendimi inandırmam lazım. Ve tabii oyunculukta daha çook yolum var.