kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Fiziksel mi yoksa zihinsel bekaret mi önemli?

Yıllardır feminist kadınlarla muhafazakar köylü erkekler, kadının bacak arasındaki fiziksel bekaretle o kadar çok uğraştı ki; iki kulak arasındaki zihinsel bekareti, maalesef farkında bile olmadan kaybettik!.
Şu ana kadar hiç kız arkadaşım olmadı. Şimdi ise evlenmeyi düşünüyorum. Evleneceğim insanın el değmemiş bir kız olmasını istemekle, acaba büyük bir hata mı yapıyorum? (Can E.)

Kesinlikle hayır. Bence bazı kadın okuyucularım kızabilir bana ama bundan daha doğal bir şey yok. Bakir bir erkeğin, bakire bir kızla evlenmesi kadar daha doğal bir şey olamaz. Ben kadın ve erkekte, iki türlü bekaret olduğuna inanıyorum. Birincisi, fiziksel bekaret. İkincisi, zihinsel bekaret. Kadında fiziksel bekaret 'kızlık zarı.' Beyinsel bekaret ise, duygu ve fikirlerimizin masumiyetini koruyor olmak. Ne yazık ki yıllardır feminist kadınlar ile muhafazakar köylü erkekler, bacak arasındaki fiziksel bekaretle o kadar çok uğraştı ki, o arada iki kulak arasındaki zihinsel bekareti, farkında bile olmadan kaybettik. Bence erkeklerin kadınlarda en çok aradığı şey masumiyet. Kimi erkek bunu bacak arasında ararken, kimi erkek de beyinde buluyor. Tabii kadınlar da aynısını erkeklerde arıyor.