kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İsmail Türüt'ün 'Plan yapmayın plan' türküsünün You Tube'ta gösterilen klibinde O.S ve Yasin Hayal'in fotoğrafları da gösteriliyor.

Dink sanıklarına türküyle övgü!

Zülfikar Ali AYDIN / SABAH
İsmail Türüt 'Plan yapmayın plan' adlı türküsünde Hrant Dink'in katil zanlısı O.S. ve azmettirici Yasin Hayal'e övgüler dizdi..
İsmail Türüt'ün son albümünde yer alan "Plan yapmayın plan" adlı türkü tartışma yaratacak sözlerle dolu. Türüt'ün türküde Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i öldüren katil zanlılarına övgüler dizdiği ortaya çıktı. Türüt, türküde Hrant Dink cinayetinin katil zanlısı O.S. ve azmettiricisi olarak yargılanan Yasin Hayal'i kahraman olarak nitelendiriyor. Sözleri ülkücü camianın önde gelen sanatçılarından Ozan Arif'e ait esere albümünde yer veren Türüt, Hrant Dink cinayetinin katil zanlısı "O.S. ve azmettiricisi Yasin Hayal'den vatansever gibi söz ediyor. Türüt'ün tartışılacak şarkısında, "O gün öyle desinler, Bugün böyle desinler, Fatihalar, Yasinler, Bitmez Karadeniz'de. Şerefini şanını, Ortaya kor canını, Hiç kimse vatanını, Satmaz Karadeniz'de" ifadeleri yer alıyor.
Haberin fotoğrafları