kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Londra'daki DSEI 2007 Fuarı'na katılan Otokar, ürettiği tekerlekli zırhlı araç Cobra'yı tanıttı. Genel Müdür Görgüç, "Mayına dayanıklılığı sayesinde bizim coğrafyada Cobra'ya talep artıyor" dedi.

'Tank için üretim altyapısı yok'

Seçkin ÜREY LONDRA
Milli tankı tasarlamak için ana yüklenici seçilen Otokar'ın genel müdürü Görgüç, "Türkiye'nin tankın imalatıyla ilgili her şeyi yapacak sanayi altyapısı yok. Şirketler kendilerini geliştirmeli" dedi..
Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından milli imkânlarla yapılacak modern tankın tasarımı için ana yüklenici seçilen Otokar, sözleşmeyi bu yıl sonunda imzalamaya hazırlanıyor. Milli tank üretiminde şu an için sözleşmeye dahil olan kısmın ortaya bir prototipin çıkarılması olduğunu söyleyen Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, "Bu bir mühendislik projesi. Türkiye'deki sanayi altyapısını mümkün olduğunca kullanacağız" dedi. Prototipin test edilmesiyle sona erecek 80 aylık ilk etap için Türkiye'nin her türlü altyapıya sahip olduğunu belirten Görgüç, "Tank sisteminin imalatıyla ilgili her şeyi yapacak sanayi altyapısı yok. Projeye katılabilecek mevcut şirketlerin altyapısının geliştirilmesi lazım" diye konuştu. Tankın karada giden en karmaşık araç olduğunu kaydeden Görgüç, "Katılımcılar kendilerini yeniden organize edecek. Tank üretimi sanayiye yeni bir bakış açısı getirecek" şeklinde konuştu. Otokar'ın, giderek artan zırhlı araç üretimi dikkate alındığında ve milli tankın üreteminde de ana yüklenici olması halinde savunma sanayine odaklı bir şirkete dönüşme planı olmadığını anlatan Görgüç, şöyle konuştu: "Tank işi olsa da ticari araç üretimini bırakmayız. Batıda da tank ve zırhlı araç üreticilerinin aynı zamanda ticari araç faaliyeti vardır. Aslında ikisi kol kola giderler. Biz de birinden edindiğimiz tecrübeyi, diğerine aktarabiliyoruz. Ayrıca savunma sanayi üretiminde kontrat bazında çalışılıyor. Savunma ürününde kontrat yapamazsanız ticari üretimiyle şirketi desteklersiniz."
Haberin fotoğrafları