kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şarkıları tersten söyleyen öğretmen İbo Şov'a çıkmak istiyor

Yeni Haber
Şarkıları ve türküleri tersten söyleyen öğretmen İlhan Koçgöz, İbo Şov'a çıkmak ve Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmek istiyor.

İbrahim Tatlıses'in 111 parçasını ezbere tersten söyleyen Koçgöz "Dünyada kendi dillerinde tersten şarkı söyleyen bir insan daha görmedim. İbo Şov'a çıkarak, İbrahim Tatlıses'in söylediği şarkıları tersten söylemek istiyorum " dedi.

Tokat'ta sınıf öğretmenliği yaptığını ifade eden İbrahim Koçgöz, şunları söyledi: "Türkiye'de ilk defa şarkıları, türküleri tersten söylemeyi çıkartan kişiyim. Bu kadar şarkıyı tersten söyleyen bir kişi daha olduğunu sanmıyorum. Ben şunu iddia ediyorum ki, Türkiye'de ve dünya da Tokatlı İlhan Koçgöz'den başka bu kadar şarkıyı tersten söyleme dağarcığına sahip hiç kimse yok."

Tersten şarkı söylemeye 24 yıl önce arkadaşıyla kelimeleri tersten okunuşlarıyla konuşarak başladığını söyleyen Koçgöz, "Tersten konuşmaya başladıktan sonra baktım ki şarkıları da tersten söyleyebiliyorum, böylece şarkıları tersten söylemeye başladım ve dağarcığımı geliştirdim. 1987'de Türkiye'de tek kanal varken sütüdyo pazar proğramına çıkmıştım. Önümüzdeki günlerde 444 şarkıyı tersten söyleyerek dünya rekoru deneyeceğim. En büyük amacım Guınes Rekorlar kitabına geçerek, Tokat'ı Türkiyeye ve dünyaya tanıtmak" diye konuştu.

AA