kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

New York'a yaz çoktan geldi

ESRA ÇORUH
New York Moda Haftası, 5-12 Eylül tarihleri arasında Bryant Park'ta düzenlendi. 2008 ilkbahar-yaz sezonu koleksiyonlarının sunulduğu defilelerde, 70'li yılların etkisi hissedildi..
Dünyanın önemli moda merkezlerinden biri olan New York, 5-12 Eylül tarihlerinde 2008 ilkbahar-yaz koleksiyonlarına ev sahipliği yaptı. 5 Eylül Çarşamba günü Nautica'nın defilesiyle açılan Moda Haftası, geçtiğimiz yıllara nazaran daha sakin geçti. Dünyanın en büyük moda organizasyonlarından biri olan New York Moda Haftası'nda, Bryant Park'ı moda yazarları, alıcılar, moda otoriteleri başta olmak üzere günde 3 bin 500 kişi ziyaret ediyor. Defilelerin ön sıralarında moda dergilerinin editörleri, büyük mağazaların alıcıları ve marka tutkunu Hollywood yıldızlarını görmek mümkün. 2008 ilkbahar-yaz koleksiyonlarında, ikon haline gelmiş beyaz çadır, 60'ın üzerinde koleksiyona ev sahipliği yaptı. Nicole Miller, Badgley Mischka, Vera Wang, Max Azria, Michael Kors, Diane von Furstenberg, Carolina Herrera, Anna Sui, Betsey Johnson ve ZacPosen gibi Amerikalı tasarımcıların dışında; Miss Sixty, Gottex, Rosa Cha gibi dünyaca ünlü moda markaları da yer aldı. İlk kez Bryant Park'ta defile yapan firmalardan biri de İtalyan jean firması Miss Sixty idi.

İKİ YIL DAHA PARKTA
Mercedes-Benz sponsorluğunda yapılan New York Moda Haftası, Manhattan'ın göbeğindeki Bryant Park'a kurulan bir çadırda yapılıyor. Ancak New York Şehir ve Park Departmanı, yılda iki kez gerçekleştirilen defileler için parkın kullanılmasına Şubat 2010'a kadar izin verdi. Bundan sonraki moda haftalarının gerçekleştirileceği yeni mekân arayışının sürdüğünü belirten yetkililer, yine merkezi ve yankı uyandıracak bir yer aradıklarını belirtiyor. Biz de merakla yeni moda durağını bekliyoruz.

Yüksek bel
1970'leri simgeleyen bir başka trend de, göğüs altında biten yüksek bel. Sadece pantolonlarda değil, şortlar ve eteklerde de yüksek belli kesim çok kullanılıyor.

Dar kesimler
Evet, maalesef artık zayıflama zamanı... Birkaç sezondur moda olan bol kesimler, yerini dar kesimlere bıraktı. Erkek koleksiyonlarında da dapdar ceket ve pantolonlar var.

İri aksesuarlar
İlkbahar-yaz sezonunda bilekler boş durmayacak. Gerçek ya da boncuk fark etmez, iri bilezikler çok var . Yüzük ya da kolyeyi boşverin, ama mutlaka bilezik takın.

Canlı renkler
Floresan renkler hayatımıza girdi ve önümüzdeki yaz da yine çok moda. Limon sarısı, fosforlu pembe gibi canlı renkler giymeye hazırlıklı olun.
Haberin fotoğrafları