kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Oger Telekom Vivendi ile görüşüyor

Yeni Haber
Fransız medya grubu Vivendi, Türk Telekom'un yüzde 55'sini elinde tutan Oger Telekom'un yüzde 30-35'sini satın almak amacıyla masaya oturdu. Financial Times gazetesi, görüşmelerin yapıldığının her iki tarafca doğrulandığını belirtirken satışın 2-3 milyar doları bulabileceğini yazdı.

Ekonomi gazetesi Financial Times, Vivendi'nin, yükselen piyasalarda telekom şirketlerine sahip olan Oger Telekom'a yatırım yapmasına yol açabilecek müzakereleri yaptığını bildirdi.

Oger Telekom'un en büyük varlığının, 2006 yılında 6.6 milyar doların karşılığında satın aldığı Türk Telekom'un yüzde 55'lik çoğunluk payı olduğuna işaret eden gazete, Vivendi'nin, Oger Telekom'un üçte biri için 2-3 milyar dolar arasında ödeyebileceğini de kaydetti.

İngiliz gazetesi, Oger Telekom'un, öldürülen eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri'nin akrabalarının kontrolü altında olan Dubai merkezli Suudi Telekom'un bir yan kuruluşu olduğunu anımsattı.

Görüşmelerin yapıldığının taraflarca teyit edildiğini belirten gazete, "Vivendi, 'Suudi Oger ile, Oger Telekom'a yatırıma yol açabilecek hisse yatırımı konusunda görüşmelerin yapıldığını' doğruladı" diye yazdı. Gazete ayrıca, "Suudi Oger'in de, Vivendi ile görüşmelerin sürdüğünü doğruladığını" belirtti.

VİVENDİ ÇOĞUNLUĞU ALMAYI AMAÇLIYOR

Bu arada, Financial Times, Vivendi ile Suudi Oger arasında sürdürülen müzakerelere yakın bir kaynağın, Suudi Oger'in yakın bir gelecekte Oger Telekom'un kontrolünü bırakma planının bulunmadığını ancak gelecekte böyle bir şey olabileceğini söylediğini aktardı.

Müzakerelerde yer alan diğer bir kişinin de, "Vivendi'nin, Oger Telekom'da pay alması halinde çok uzun bir süre azınlık ortağı olarak kalmayı düşünmediği"ni ifade ettiğine dikkat çeken gazete, Vivendi CEO'su Jean-Bernard Levy'nin, "Telekom alanında hızlı büyüyen ekonomilerde yatırım yapma arayışı içinde olduğumuzu defalarca söyledik" açıklamasına da yer verdi.

Financial Times, son iki yılda Batılı şirketlerin kalkınmakta olan ülkelere yönelik yatırımların etkisiyle yükselen piyasalardaki telekom şirketlerinin değerinin arttığına işaret etti. Gazete, Oger Telekom'un 2006 yılı için 5.8 milyar dolarlık gelir sağladığına da dikkat çekti.

ANKA