kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Başmüzakereci Babacan Bulgaristan'da

Yeni Haber
Bulgaristan, Güneydoğu Avrupa ülkeleri dışişleri bakanlarını ilginç bir mekanda bir araya getirdi.

Türkiye'nin Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan tarafından temsil edildiği Balkan ülkeleri Dışişleri Bakanları garıresmi toplantısı, Bulgar Çarı 3. Boris'e ait Korona "Ekspresi adlı" trende başladı.

Toplantıya katılmak üzere dün akşam Sofya'ya gelen Bakan Babacan, Güneydoğu Avrupa ülkeleri dışişleri bakanlarıyla bu sabah Sofya garında bir araya geldi.

Babacan, toplantının yapılacağı trene binmeden önce Sofya garının girişindeki tarihi lokomotifin önünde gazetecilerin görüntü almasına izin verdi.

Güneydoğu Avrupa ülkeleri dışişleri bakanları toplantısına Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci üyesi 11 ülkenin bakan ve bakan yardımcılarının yanı sıra BM Kosova misyonu ile Güneydoğu Avrupa İstikrar Paktı Koordinatörü Erhard Buzek katılıyor.

Korona Ekspresi'nin, Sofya ile Filibe kenti arasında yapacağı seyahat sırasında toplantı yapacak olan yetkililer, bölge ülkeleri arasındaki işbirliğinin genişletilmesine yönelik adımlarla Güneydoğu Avrupa İstikrar Paktı'nın yerine kurulması kararlaştırılan Güneydoğu Avrupa Bölgesel İşbirliği Konseyi'nin çalışma prensiplerini ele alacak.

Güneydoğu Avrupa Bölgesel İşbirliği Konseyi'nin kuruluşuyla ilgili anlaşmanın da toplantının sonunda Filibe kentinde imzalanması bekleniyor.

Konseyin sekreteryası, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da olacak.

Bakan Babacan, tren yolculuğu sırasında toplantının yanı sıra ikili görüşmelerde bulunacak. Babacan'ın öğleden sonra Filibe'den Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.

AA