kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN

Sanayi Bakanlığı bürokrasisinde deprem

Hükümetin güven oyu alması ve TBMM'nin tatile girmesi ile birlikte gözler bakanlıklardaki atamalara çevrildi diye yazarken ilk işaretler Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan geldi.
Özel sektörden gelen ve yıllardır bürokratik oligarşiden şikayet eden Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, üst düzey bürokratlarını topladı ve neler yapıyorsunuz, ne projeleriniz var teker teker bana getirin dedi. Bakan Çağlayan gördü ki, bürokratların hiçbir projesi ve hazırlığı yok. Bunun üzerine Bakan Çağlayan, bürokratlarına çalışma felsefesini aktardı. 'Ben klasik bürokrat istemiyorum. Benimle çalışan bürokratlar reformcu, yenilikçi, vatandaşın önünü tıkayan değil önünü açan zihniyette olacak. Görüyorum ki bir çoğunuz benim ve Hükümetin bu çalışma temposuna ayak uyduramayacaksınız, onun için bana ayak uyduramayacaklar hemen emekliliğini istesin, yoksa ben gereğini yapacağım' dedi. İlk olarak Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Adnan Delikurt ile bakan danışmanlarından Hüseyin Kuran ve Mehmet Özülker'i görevlerinden aldı. Bakan Çağlayan, bunların dışında ilk etapta Müsteşar Yardımcısı Abdurrahman Özenbaş, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü İbrahim Kısacık, Personel Daire Başkanı Nihat Lovoğlu ve İdari-Mali İşler Daire Başkanı Eyyüp Ersoy'un emekli olmalarını istedi. Bu şahıslar emeklilik dilekçelerini vererek izne ayrıldılar.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nda şimdi gözler Müsteşar Adem Şahin ile Tüketici ve Rekabetin Korunması Genel Müdürü Özcan Pektaş'a çevrilmiş durumda. Tüketicinin sorunları ile ilgili bugüne kadar hiçbir başarı kaydetmeyerek sadece medyada şov yapma gayreti içinde olduğu iddia edilen ve bu nedenle tepki toplayan Genel Müdür Özcan Pektaş topun ağzında ilk sırada.