kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Zorunlu eğitim 2012'de 12 yıla çıkacak

Yeni Haber
Milli Eğitim Bakanı Çelik, ortaöğretime katılımın 2012 yılında %90'a ulaşması durumunda ortaöğretim'in 12 yıllık zorunlu eğitime çevrileceğini açıkladı...
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bugün 25 bin öğretmene ihtiyaç duyulduğunu, 10 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapacaklarını bildirdi.

Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonu'nda 2007-2008 eğitim-öğretim yılı başlangıcı nedeniyle basın toplantısı düzenledi.

Son günlerde ne kadar öğretmen ihtiyacı olduğu konusunun tartışıldığını anımsatan Çelik, bu konuda farklı yorumlar yapıldığını ifade etti. Çelik, ''bugün itibariyle ihtiyaç duyulan öğretmen sayısının 25 bin olduğunu belirtirken, branş öğretmenliğinde de 12 bin fazlalık bulunduğunu'' kaydetti.

Hüseyin Çelik, geçen günlerde 30 bin öğretmen ataması yaptıklarını, önümüzdeki günlerde de 10 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapacaklarını bildirdi. Atamaların ihtiyaca göre yapılacağını anlatan Çelik, en fazla atamanın sırasıyla İstanbul, Şanlıurfa, Van, Hakkari ve Ağrı illerine yapılacağını dile getirdi.

9 YENİ ÜNİVERSİTE AÇILACAK

Çelik, Şırnak, Hakkari, Iğdır, Ardahan, Gümüşhane, Bayburt, Bartın, Yalova ve Tunceli'de 9 yeni üniversitenin açılacağını da bildirdi.