kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kaçırılan kızı anne babası mı öldürdü?

Yeni Haber
Portekiz'de 3 Mayısta kaybolan İngiliz kızı Madeleine McCann'in anne ve babası Kate ve Gerry McCann'in, yeniden sorgulanmak üzere Portekiz polisi tarafından geri çağrıldığı açıklandı. Her ikisi de doktor olan çiftin, dava dosyasını inceleyen İngiliz yargıcın salı gününe kadar vermesi beklenen karar uyarınca, gelecek günlerde Portekiz'e gideceği ve daha önce yanıtlamayı reddettikleri 40 soruya yanıt vereceği iddia edildi.

Bu arada yargıcın iznine bağlı olarak polisin, Kate McCann'in günlüğünü incelemeye aldığı da belirtildi.Sosyal servis görevlilerinin, dün McCann çiftinin ikizleri Amelie ve Sean'in "güvende" olup olmadığının tespiti için çiftin
Leicestershire'daki evini ziyaret ettiği ve çiftle uzun süren bir görüşme yaptığı da kaydedildi.

Çocukların risk altında olup olmadığına ilişkin kararın alınmasının ardından, devletin iki kardeşin bakımını üstlenmesi ihtimalinin de bulunduğu belirtiliyor.İngiltere'de yayımlanan Daily Mail gazetesi ise Fransa'da önemli bir araştırmacı gazeteci olarak tanınan Guilhem Battut'un, Madeleine'nin ölüm biçimiyle ilgili Portekiz polisine dayandırdığı iddiaya yer verdi. İddiaya göre, McCann çiftinin kiralık aracında bulunan vücut sıvısı örnekleri, Madeleine'in büyük miktarda uyku ilacı içirilerek öldürüldüğünü ortaya koyuyor.

Daily Mail, İngiliz uzmanların ise bu iddiaya kuşkuyla baktığını duyurdu.Gazete, İngiliz uzmanların araçta bulunan vücut sıvısı örneklerinin Madeleine'nin DNA'larıyla yüzde yüz benzerlik göstermediğine dair açıklamalarına dikkati çekti.