kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Mağazanın sahibi Alp Kamacı (solda), çok da renkli oyuncaklara sahip olamayan günümüz yetişkinlerinin burayı çok sevdiğini söylüyor.

Pardon, siz gerçek misiniz?

İpek EREN
31.08.2007
Elm Sokağı'ndan Freddy Krueger veya Star Wars'dan Yoda, evinize konuk olabilir. Kadıköy'deki bir dükkânda film karakterlerinin ve ünlü kişilerin figürleri satılıyor..
En sevdiğiniz filmin, çocukken okuduğunuz çizgi romanın, hiç kaçırmadan izlediğiniz dizinin karakterlerinin ya da hayranı olduğunuz sanatçının sanki gerçekmişcesine evinizin, ofisinizin bir köşesinden size bakmasını ister misiniz? Cevabınız "Evet," ise adı üzerinde hayalperestlerin dünyası olan The Dreamers'a mutlaka uğramalısınız. Kadıköy'deki bu dükkân, 2006 yılının aralık ayından bu yana ünlü kişilerin veya hayal kahramanlarının figürlerini meraklılarıyla buluşturuyor. Sideshow, Necu, Mcfarlane, Cinemaqutte, Yamato gibi şirketlerin çeşitli ülkelerdeki distribütörleriyle temasa geçerek figürleri getiren mağazada 'yok' yok. Figürler bulabileceğiniz filmlerden bazıları, Karayip Korsanları (Pirates of the Caribbean), Yüzüklerin Efendisi (Lord of the Rings), Yıldız Savaşları (Star Wars), Örümcek Adam (Spider Man), Baba (The Godfather), Cehennem Çocuğu (Hellboy) ve Scarface. Ayrıca Lost, Prison Break, Angel, Buffy The Vampire Slayer gibi son zamanların popüler dizilerinin kahramanlarına da evinizde yer verebilirsiniz. Hayranları için Freddie Mercury, Kurt Cobain ve Iron Maiden figürü de yer alıyor. Tabii mağazaya her gittiğinizde bu karakterlerin hepsiyle karşılaşabilmeniz mümkün değil. Çünkü özellikle bir veya iki adet getirtilen büyük figürler, geldiği gibi satılıyor. Mağazanın sahibi Alp Kamacı "Bu figürlere ilgi nasıl?" diye sorduğumuzda, çoğunlukla 30 yaş civarındaki kişilerin ilgi gösterdiğini söylüyor ve ekliyor: "Büyükler ilgi gösteriyor; çünkü onların çocukluklarında bu tarz şeyler yoktu. Ancak öğrenciler de sık sık geliyor. Kızlar Johnny Depp'e bayılırken, Lost dizisinin karakterleri de çok satıyor." Bu figürleri ikişer ikişer alan müşteriler bile var. Çünkü bu figürler geldiği gibi tükendiği için zaman geçtikçe değerleri artıyor. Böylece zamanında iki tane alanlar ellerindeki figürü yüksek fiyattan satarak kâra geçiyor. Haftanın yedi günü 10.00-22.00 arası açık olan mağazada küçük figürler 10 YTL'den başlıyor. Ancak fiyatların boyutuna göre 4 bin YTL'ye çıkması mümkün. Tel: (0216) 449 08 33
Haberin fotoğrafları