kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Dar ve kısa ceketler, bu sezonun en trendy parçaları arasında.

Alsak alsak ne alsak?

Esra Coruh
Sonbahar-kış alışverişi yapmak isteyenlerin kafasını "Ne almalıyım?" sorusu meşgul etmeye başladı. Bu sezon bol paça pantolonlar geri dönerken, metalik renklerin hâkimiyeti aksesuarlarda devam ediyor..
Yeni sezonda, mağazalarda gördüğüm metalik ayakkabı ve çantaları çok beğeniyorum. Ama nasıl giyeceğimi bilemiyorum. Yardımcı olur musunuz? (Suzan M. - Ankara)

-
Bunun yolu çok kolay, yeter ki baştan aşağıya metalik görüntüye bürünmeyin. Ayrıca dore ya da lame ayakkabı seçerken kalın platformlu modellerden uzak durursanız fazla abartmamış olursunuz. Örneğin metalik modasına, düz renk bir elbise giyip, kemerinizi dore ya da lame seçerek uyabilirsiniz. İnce bir kemer tüm havanızı değiştirecektir. Metalik bir renkte ayakkabı giymek istiyorsanız, jean'in altına kullanabilirsiniz. Böylece abartılı bir görüntüden de kaçınmış olursunuz. Ancak ayakkabınız dore ise çantanızın da dore olması konusunda zorlama yapmaya hiç gerek yok!

Yeni sezon kıyafetlerine uygun ayakkabıyı nasıl seçmeliyim? (Belgin R. - İstanbul)

- Eğer sezonun modası olan bol paça pantolonları giyecekseniz, altına platformlu kalın topuklu ayakkabı giymenizi öneririz. Bol paça pantolonların altına stilettolar güzel durmayacaktır. A kesimi etekleri giyerken de uzun çizmeleri tercih edin. Mini elbiseler yeni sezonda çok moda. Bu tür minilerin altına sezonun modası olan 'Oxford' ayakkabıları, yani bağcıklı erkek ayakkabısı gibi modelleri seçmeniz çok yerinde olacaktır. Dar binici pantolonlar yeni sezonda çok var. Bunları tercih ettiğinizde de düz babet giymenizi tavsiye ederim. Ama tüm seçimlerinizi yaparken tarzınızı hiçbir zaman es geçmeyin. Sadece moda olduğu için içinde rahatsız hissettiğiniz bir şeyi kesinlikle giymeyin!

Yeni sezon için bir elbise almak istiyorum. Ama çok trendy olursa farklı yerlere giyemeyeceğimi düşünüyorum. Ne önerirsiniz? (Asuman H. - İstanbul)

- Size önerim, yeni sezon için kolsuz, sıfır yaka, düz renk bir elbise almanız. Tarzınızı da göz önünde bulundurarak, dilerseniz mini bol elbiselerden ya da diz boyu belden dikişli klasik bir elbise satın alabilirsiniz. Kolsuz elbisenizi tek başına giyebileceğiniz gibi, içine canlı renkte şifon bir gömlekle de farklı havaya sokabilirsiniz. Ayrıca üzerine kısa bir ceket giyerseniz, daha ciddi ortamlarda şık olmanız mümkün. Spor bir görüntü sergilemek istiyorsanız elbisenizi sezonun modası olan uzun hırka ve binici çizmecileriyle tamamlayabilirsiniz. Ayrıca aynı elbiseyi stilettolar ve aksesuarlarla gece de giyebilirsiniz.

İşyerimde giyim kuralları biraz katı. Ben de sürekli aynı görünmekten çok sıkılıyorum. Nasıl daha trendy görünebilirim? (Müge H. - İzmir)

- Yine geleneksel kıyafetlerinizden ceket, pantolon ve eteklerinizi giyin. Ama kumaş ve renk olarak farklı olanlarını seçin. Bu sezon farklı dokular çok moda. Bol paça kumaş pantolonlar da sezonun diğer gözde parçaları. Bu tür pantolonları işyerinde de rahatlıkla giyebilirsiniz. Ayrıca işyerine uygun en hoş aksesuar ise eşarp... Dilerseniz gömleğin, dilerseniz triko bluzun üzerine şık bir eşarp takarak ofiste yeni bir akım yaratabilirsiniz. Değişiklik istiyorsanız, takımlarınızın içine fular yaka gömleklerden de giyebilirsiniz.
Haberin fotoğrafları