kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Havalimanı'nda Sema gösterisi

Yeni Haber
İstanbul Atatürk Havalimanı, "Mevlana Yılı Etkinlikleri" çerçevesinde Ramazan ayının belirli günlerinde sema gösterilerine ev sahipliği yapacak.

UNESCO'nun (Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü) 2007'yi "Dünya Mevlâna Yılı" ilan etmesi ve "Sema" gösterisini de "Korunması Gereken Dünya Kültür Mirasları Listesi"ne almasının ardından, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda da "Mevlana Yılı Etkinlikleri" çerçevesinde, Ramazan ayının belirli günlerinde Türk Musikileri eşliğinde sema gösterileri gerçekleştirilecek.

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, havalimanlarının Türkiye'ye girişte ilk, çıkışta ise son izlenimin yaşandığı alanlar olması açısından büyük önem taşıdığını belirterek, İstanbul Atatürk Havalimanı Terminal işletmecisi olarak, 2000 yılından bu yana her yıl resmi ve dini bayramların yanı sıra yılbaşı ile özel günleri de kapsayan sosyal ve kültürel etkinliklere havalimanında yer vererek Türkiye'nin tanıtımına da destek olduklarını söyledi.

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Gidiş katında gerçekleştirilecek sema gösterilerini Eylül ve Ekim aylarında terminalin çeşitli noktalarında yolcuların beğenisine sunacaklarını ifade eden Ünlü, bu etkinliklerle yolcuların seyahat öncesi keyifli ve stressiz vakit geçirmelerini amaçladıklarını dile getirdi.

Ut ve neyden oluşan Türk Musikisi enstrümanları eşliğinde gerçekleştirilecek sema gösterilerinin ilki, 13 Eylül Perşembe günü 10.00 - 12. 00 saatleri arasında Dış Hatlar Terminali Gidiş Katı, pasaport geçişinden sonraki arındırılmış salonda, 12.00-14.00 saatleri arasında ise Dış Hatlar Terminali Gidiş Katı C ve D kontuarları arasında yapılacak.

Sema gösterileri 14, 27, 28 Eylül ve 8 Ekim 2007 tarihlerinde Ankara Esenboğa, Tiflis ve Batum Havalimanları'nda da tekrar edilecek.

ANKA