kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

AKP: Taslak çok değişecek

Yeni Haber
Günlerdir maddeleri tartışılan ve en son tüm haliyle kamuoyuna yansıyan Anayasa değişikliği tasarısı AKP kurmayları tarafından "daha çok değişecek" şeklinde değerlendirildi.

AKP kurmayları, Prof. Dr. Ergun Özbudun başkanlığında altı akademisyen tarafından hazırlanan "Sivil Anayasa" taslağıyla ilgili, "Tam metin ortaya çıkmadı. Bu şekliyle kabul edilecek diye bir şey yok. Siyasi süzgeçten geçmeden medyada yer alan bu taslağa bizimdir diyemeyiz. Elbette farklı çalışmaları da değerlendireceğiz, çok değişiklik olabilir" diye konuştular.
AKP kurmayları, "Akademisyenler tarafından hazırlanan taslağın aşağı yukarı tüm maddeleri zaten basına yansıdı. Günlerdir maddeler yazılıp çiziliyor. Kamuoyuna tartışma yaratan, tepki çeken maddeleri de yeniden gözden geçireceğiz" şeklinde görüş bildiriyor.

AKP HEYETİ BOLU GÖLCÜK ÇALIŞACAK

Diğer taraftan AKP, yeni taslakları da değerlendirmeye alacak.
11 AKP'li hukukçu milletvekilinden oluşan, "Sivil Anayasa" ekibi bugün Bolu Gölcük'te Orman Bakanlığı'na ait tesislerde kampa çekildi.
Anayasa taslağı 4 günlük çalışmanın ardından netleşecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Pazar günü katılacağı toplantıya Prof. Dr. Özbudun ve akademisyen ekip de davet edildi.

(ANKA)