kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gül oruç olduğunu unuttu su içti

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Gül, Güneydoğu gezisi sırasında oruç olduğunu unuttu ve su içti.Cumhurbaşkanlığı yetkilileri, oruçlu olan Cumhurbaşkanı Gül'ün suyu yanlışlıkla içtiğini belirttiler...
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Güneydoğu Anadolu gezisinin üçüncü günde Siirt'i ziyaret etti. Siirt'te de coşkuyla karşılanan Gül, Valilikten birifing aldı ve burada sivil toplum örgütleri temsilcileriyle biraraya geldi.

Dün geceyi Hakkari Dağ Komando Tugayı'nda geçiren Cumhurbaşkanı Gül, bugün Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu makamında ziyaret ederek, ilin sorunları hakkında bilgi aldı. Valilik önünde toplanan yurttaşların sevgi gösterisine karşılık Gül, aracından inerek halkı selamladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle görüştü. Siirt Valisi Mutlu ve Belediye Başkanı Mervan Gül, Cumhurbaşkanı Gül'e üzerine Türk bayrağı işlenmiş Siirt battaniyesi hediye etti.

YANLIŞLIKLA SU İÇTİ

Cumhurbaşkanı Gül, Siirtli 25 sivil toplum örgüt temsilcisi ile bir araya geldiği toplantı salonunda masasına bırakılan sudan yanlışlıkla iki kez içti.
Valilik çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Cumhurbaşkanı Gül'ün suyu dalgınlıkla içtiğini belirterek, "Cumhurbaşkanımıza sordum. Kendisinin niyetli olduğunu ve suyu ise dalgınlıkla içtiğini söyledi. Cumhurbaşkanımızın gezisi yoğun tempoda ve sıcak havada geçiyor. Dalgınlıkla suyu içmiştir. Allah sevdiği kullarına bunu tattırır" diye konuştu.

Öte yandan Kayseri İl Müftüsü Şaban İşlek, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ilk günlerde insanların oruçlu olduğunu unutarak bir şeyler yiyebileceğini ve içebileceğini belirterek, "Unutularak yapılan yeme içme oruç bozmaz. Aklımıza geldiği andan itibaren tekrar orucumuza devam edilmelidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki gezi turunda Siirt'te Valiliği ziyareti sırasında unutarak su içmesi ve sonrasında oruçlu olduğunu hatırlamasının orucun ilk günlerinde yaşanan unutkanlıklar olduğu belirtildi.

Kayseri İl Müftüsü Şaban İşlek, Ramazan ayının yavaş yavaş sıcak aylara doğru yaklaşmasının belki insanların su ihtiyaçlarının artmasıyla birlikte bir anda oruçlu olduğunu unutabileceklerine dikkat çekti.

Şaban İşlek, genelde Ramazan ayının ilk günlerinde insanların oruçlu olduğunu unuttuklarına işaret ederek, "Unutularak yenilen ve içilen su orucu bozmaz. Kaldı ki oruçlu bir insan da bilerek bir şeyler yemez ve içmez" dedi.

İşlek, kişinin oruçlu olduğunu unutmaması noktasında dikkatli olduğunu, ancak bazı zamanlarda bunun unutulabileceğini ifade ederek,
"Kişinin gerçekten unutup unutmadığı Allah ile kendisi arasında olan bir şeydir. Gerçekte niyeti oruç tutmak olduğu için unutkanlıktan dolayı bir şeyler yemiş içmiş olabilir. Hatırlandığı anda, ağızda bulunan su veya yiyecek bir şeyler varsa çıkartılmalı ve gün içerisinde normal şekilde orucuna devam etmelidir. Unutulmadan dolayı oruç bozulmadığı gibi herhangi bir şekilde kaza etmeye gerek de yoktur" diye uyarıda bulundu.

AJANSLAR