kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Frankfurt Otomobil Fuarı'ndan renkli görüntüler-GALERİ

Yeni Haber
Otomotiv sektörünün önemli organizasyonlarından 62. Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı (IAA Frankfurt Motor Show) otomotiv tutkunlarını bir araya getiriyor.

*FRANKFURT OTO FUARI'DAN ÇARPICI FOTOĞRAFLAR...

Salı günü dünya basınına kapılarını açan fuarda, 88 otomobilin dünya tanıtımı gerçekleştiriliyor.

Paris Otomobil Fuarı ile dönüşümlü olarak iki yılda bir düzenlenen Frankfurt Otomobil Fuarında bu yıl özellikle çevre konusuna dikkat çekililiyor.

Fuar bu yıl, yan sanayi ve teknoloji firmalarıyla birlikte 260'tan fazla yeniliğe ev sahipliği yapılıyor.

Toplam 40 ülkeden binin üzerinde katılımcının yer alacağı fuara AB ülkeleri, Kuzey ve Güney Amerika, Asya'dan çok sayıda ziyaretçi bekleniyor.

Fuarda Renault'un Bursa'daki fabrikasında üreteceği Clio Grand Tour ve Murat Güler'in tasarımını yaptığı Ford'un yeni aracı Kuga da otomotiv meraklılarının beğenisine sunuluyor.

Otomobil Endüstrisi Derneği başkanı Matthias Wissmann, fuara bu yıl 1081 firmanın iştirak edeceğini bildirdi. Wissman, fuarı toplam 900 bin katılımcının ziyaret etmesini beklediklerini belirtti. IAA, Otomobil Endüstrisi Derneği tarafından düzenleniyor. Fuara şu ana kadar 10 bin basın mensubunun akredite olduğu kaydedildi. Fuar Cumartesi gününe kadar araba endüstrisinin içinde yer alanlara açıkken, Cumartesi gününden itibaren halkın ziyaretine açık olacak. Fuar 23 Eylül'e kadar devam edecek.

Fuarda özellikle son yıllarda üzerinde çok durulan çevreye duyarlı otomobillerin ön plana çıkıyor. Fuar 15-29 Eylül tarihlerinde saat 9-19 arası halka açık olacak.

Bilet fiyatları hafta sonu için 15 Euro, hafta içi ise 13 Euro. Saat 15`den sonra ise biletler 8 Euro`ya temin edilebilecek.

Frankfurt Otomobil Fuarı, otomobil sektörü ve endüstrisi için öncelikli referans noktası olarak kabul ediliyor.

AUDI RS6 AVANT'I FRANKFURT'TA TANITTI

Audi'nin en sportif modellerine verdiği RS kodunu taşıyan yeni modeli RS6 Avant, Frankfurt Otomobil Fuarında tanıtıldı.

Gelecek yılın ikinci yarısında Türkiye'de de satışa sunulacak olan Audi RS6 Avant'ta, çift turbo besleme ünitesine sahip FSI teknolojili (TFSI) V10 motor bulunuyor. 6 ileri tiptronic şanzımanlı Audi RS6 Avant, sıfırdan 100 kilometreye 4,6 saniyede ulaşıyor.Elektronik olarak sınırlandırıldığı için maksimum 250 kilometre hıza erişebilen Audi RS6 Avant, statik konumdan 200 kilometreye ise 14,9 saniyede çıkıyor.

Yeni RS6 Avant'ta yeni nesil quattro dört tekerlekten çekiş sistemine yer veren Audi mühendisleri, aracın arkadan çekişli otomobillere göre daha fazla sürüş güvenliği ve denge sunmasının yanı sıra maksimum dinamik yol performansı sunabilmesini de hedeflemiş.

Audi RS6 Avant'ın merkezi diferansiyeli, motor gücünün yüzde 40'ını ön aksa verirken, yüzde 60'ını ise arka aksa vererek dinamik sürüş performansının güvenli biçimde elde edilmesi sağlıyor.

AJANSLAR