kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Elmalı patates

Rendelenmiş patates, elma, soğan, yumurta, un, rezene, zeytinyağı, tereyağı, tuz ve karabiberi katıp, iyice harmanlayın. Yağlanmış 15x20 cm. ebadında bir fırın kabına yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirip, ılık servis yapın.

MALZEMELER 4 kişilik
* 2 adet büyük boy patates (rendelenmiş, iyice sıkılarak suyu süzülmüş)

* 2 adet ekşi elma (rendelenmiş, iyice sıkılarak suyu süzülmüş)

* 1 adet soğan (rendelenmiş)

* 2 adet yumurta

* 4 çorba kaşığı un

* 1 çay kaşığı rezene

* 1 kahve fincanı zeytinyağı

* 1 çorba kaşığı tereyağı

* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)