kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

İşadamlarına özel mönü

Serdar Bilgili, 1996 yılında "Sefaköy'de beş yıldızlı otel açacağım" dediğinde, herkes tarafından eleştirilmişti. Otel, 1999 yılında Radisson SAS ile yapılan işletme anlaşmasıyla Radisson SAS Conference& Airport Hotel Istanbul olarak hizmete girmişti. Bugün hepimizin bildiği gibi mal sahipleri, bu oteli yapmakla çok doğru bir karar vermiş. Çünkü Sefaköy, gerek CNR ve TÜYAP fuar merkezlerine, gerek havaalanına yakınlığı, gerekse de hızla gelişmekte olan bir bölge olması nedeniyle çok gözde. Radisson SAS Conference&Airport Hotel İstanbul da 2003 yılından bu yana gelirlerini daha da arttırıp, restoranı ve aşçısıyla harikalar yaratmaya devam ediyor.

AŞÇIOĞLU'DAN ÖNERİLER
Misafirlerinin yüzde 90'ını, iş amaçlı seyahat eden, toplantı ya da konferans için gelen iş adamlarının oluşturduğu otelin Executive Chef'i Ceyhan Aşçıoğlu, müşterilerin taleplerini göz önünde bulundurarak, isteğe bağlı, toplantı ve seyahat öncesi özel mönüler hazırlıyor. Şef Aşçıoğlu, toplantı sırasında sürekli oturma durumunu göz önünde bulundurarak, sindirim sisteminin daha yavaş çalışması nedeniyle yeşil sebzeli yemekler ve salata çeşitleri gibi hazmı kolay, midede şişkinlik yapmayan yemekleri tavsiye ediyor.

ÇAY İÇEBİLİRSİNİZ

Uyku yapan ayran ve yoğurt tarzı yiyecekleri önermiyor. Performans ve zindelik açısından ise tatlı ağırlıklı konseptler tercih ediyor. Asitli içecekler yerine, çay, kahve gibi içecekleri öneriyor. Eğer toplantı sırasında konuşma yapacaksanız, konuşmanız sırasında gaz problemi yaratacağından kesinlikle asitli içecekler içmemelisiniz. Eğer, uçak seyahatinizin hemen ardından önemli bir toplantınız varsa şefin tavsiyesi, uçuş öncesi sulu yemekleri tercih etmeniz. Adrenalin yapıcı enerji içecekleri ya da tatlı ve çikolatalı yiyeceklerdense uzak durmalısınız. Çünkü bu tür yiyecekler, aşırı hareketlilik istemini ortaya çıkarıyor ve oturmak zorunda olunan bir ortamda kişiye rahatsızlık verebiliyor.