kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Vali Güler: ''Normal eğitim yapan okullar saat 09.00'dan önce eğitime başlamayacaklardır''

Yeni Haber
İstanbul Valisi Muammer Güler, bir çok okulda normal eğitim saatlerinin geriye çekildiğini, buna kesinlikle izin verilmeyeceğini belirterek, ''Normal eğitim yapan okullar saat 09.00'dan önce eğitime başlamayacaklardır'' dedi.

Güler, İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Bayındırlık İl Müdürü Ercan Yazıcı ile milli eğitim şube müdürleri ve il özel idaresi yetkililerinin katılımıyla 2007-2008 eğitim öğretim yılına ilişkin değerlendirme toplantısı yaptı.

Toplantının ardından açıklama yapan Güler, okulların açılmasıyla birlikte trafikte yaşanabilecek sıkıntıların aşılması yönünde de değerledirmeler yapıldığını belirterek, ikili eğitim yapan okullarda ders saatinin 07.30-18.00, tekli eğitim yapan okullarda ise ders saatinin 09.00-15.00 olduğunu bildirdi.

Vali Güler, sözlerine şöyle devam etti:

''Bir çok okulda normal eğitim saatlerinin geriye çekildiğini görüyoruz, buna kesinlikle izin verilmeyecektir. Normal eğitim yapan okullar saat 09.00'dan önce kesinlikle eğitime başlamayacaktır. Çünkü bir çok okulda ağırlıklı olarak öğrencilerin kurslara, dershanelere gitmeleri nedeniyle ders saatinin öne çekildiğini görüyoruz. Bu İstanbul'da sıkıntı yaratıyor. Çünkü ilköğretimde ikili eğitim oranı yüzde 75, normal eğitim oranı yüzde 25. Orta öğretimde ise üçte biri ikili eğitim, üçte biri normal eğitim. Ağırlıklı olarak ikili eğitim yapılan yerler şehir merkezleri. Yani trafiğin yoğun olduğu yerler. İkili eğitimle normal eğitimin saatlerinin mutlaka farklı olması lazım. Normal eğitim yapan okullar 09.00'dan önce eğitime başlamayacaklardır.''

Vali Güler, e-kayıt sistemi olarak nitelendirilen adrese dayalı kayıt
sistemiyle yapılan kayıtlar sayesinde servis araçlarında da bir eksilme
olacağını dile getirdi.

''3 BİN 68 PERSONEL GÖREVLENDİRİLDİ''

Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde yapılan toplantılar sonucunda, trafik yoğunluğu bulunan 833 okul ve 154 kavşakta asayiş ve trafiğe yönelik her türlü olumsuzluğu önlemek ve müdahale etmek amacıyla 1659 asayiş polisine trafik düzenlemesi ile ilgili gerekli trafik eğitimi verildiğini söyledi.

Vali Güler, bu anlamda toplam 3 bin 68 personel, 422 ekip, 147 motosikletli unsur ve 53 çekicinin görevlendirildiğini belirtti.

Öğrencilerin trafik kazalarına karışmalarını önlemek ve karşıdan karşıya güvenli geçişlerini sağlamak amacıyla 2006-2007 eğitim öğretim döneminde 1153 öğretmen, veli ve öğrenciye okul geçidi görevlisi eğitimi verildiğini anımsatan Güler, ''Bu eğitim verilen personel eğitim öğretim yılı süresince okul önlerinde öğrenci geliş ve gidiş saatlerinde okul müdürünün denetiminde görev yapacaktır'' diye konuştu.

Okul servis araçlarının öğrencileri adreslerinden alarak okullara getirmeleri konusunun da karara bağlandığını ifade eden Güler, ''Servislerin boş olarak okullara gelerek, sonradan öğrencilerin evlerine gitmesi yönündeki uygulamaya son verildi. Bu da trafikte rahatlama sağlayacaktır'' dedi.

Güler, 10 Eylül'den itibaren okul servis araçlarının Okul Taşıt Yönetmeliği'ne uygunluğu yönünden trafik denetimlerinin başladığını, denetimlerin eğitim öğretim yılı boyunca süreceğini belirterek, ayrıca havadan trafik denetimlerine de devam edildiğini kaydetti.

Sürücülerden servis araçlarına yol vermelerini, okul önlerinde yavaş gitmeleri konusunda uyaran Güler, ''Biraz daha dikkatli ve toleranslı olalım. Herkes aynı saatte trafiğe çıkarsa olmaz'' diye konuştu.

Güler, İstanbul'da 10 bin 540 servis aracının, geçtiğimiz dönem 177 bin öğrenci taşıdığını bildirdi.

AA