kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
SAİT GÜRSOY

Öğrenciler Amerikan üniversitesini beğendi

" Özgür üniversite" sloganıyla Türkiye'de üniversite eğitimine başlayan Amerika'nın önemli öğretim kurumlarından olan Alfred Üniversitesi'ne, 15 günlük kayıt süresince, birçok kentten üniversite eğitimi almak isteyen öğrenci başvurdu.
Üniversitenin İstanbul Temsilcisi Stacey Spence Kaya, kayıtların başlamasıyla birlikte yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını söyledi. Amerikan eğitim sistemini, Amerikalı öğretim üyeleriyle uygulayacaklarını vurgulayan Kaya, binlerce dolar masraf yapılarak öğrencilerin ABD'ye gönderilmesi yerine burada aynı kalitede eğitimi alabileceklerini vurguladı. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin pek çok şehrinden kayıt aldıklarını ifade eden Stacey Spence, "ÖSS şartı aranmadan sınavsız kayıt avantajı, yasaksız ve özgür bir eğitim, fiyatların uygunluğu gibi diğer avantajlarla kısa sürede büyük ilgi gördük" dedi.
Kayıtların devam ettiğini ve sınırlı bir kontenjana sahip olduklarını hatırlatan Stacey Kaya, bazı bölümlerde kayıtların bittiğini ifade etti.
171 yıl önce ABD'nin New York eyaletinde kurulan Alfred Üniversitesi İstanbul'da Bakırköy ve Başakşehir'de kurulu kampus alanında eğitim verecek. Üniversitede İngilizce Hazırlık, İşletme İdaresi, Finans, Muhasebe, Pazarlama, Psikoloji, Sosyoloji, İletişim bölümleri yer alacak. Amerikan eğitim sisteminin uygulanacağı üniversitede dersleri Amerikalı öğretim üyeleri verecek. Dünyanın her yerinde geçerli ABD lisans ve lisansüstü diploması, Alfred Üniversitesi New York kampusu ile İstanbul kampusu arasında öğrenci değişim programı gibi avantajlar sunulacak. Alfred Üniversitesi İstanbul Eğitim Kampusu'ndan mezun olmaya hak kazanan öğrenciler, dünyada çok az üniversitenin sahip olduğu, Türkiye'den sadece Bilkent Üniversitesi'nin alabildiği AACSB ve birkaç üniversitenin elinde olan ABET akreditasyonlu uluslararası diplomaya sahip olacak.
Alfred Üniversitesi ile ilgili gelen telefon ve mail'lerde "denklik" durumu soruluyor. Bu konuda YÖK'ün açıklama yapması gerekiyor.