kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Renault'dan 2009'a kadar 26 yeni model

05.09.2007
Yeni yılda büyük yeniliklerle Türkiye otomotiv pazarını sarsacaklarını iddia eden Renault Genel Müdürü İbrahim Aybar, 2009 yılına kadar her ay bir tane olmak üzere 26 yeni modelin piyasaya sunulacağını söyledi.

Aybar, Türkiye otomotiv pazarının geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 23 daralmasına karşın, Renault'un pazardaki payını yüzde 1 artırarak, sektördeki liderliğini sürdürdüğünü söyledi.

Renault'un sektör payının, binek otomobillerde yüzde 18, ticari araçlarda da yüzde 10 olduğunu belirten Aybar, Türkiye pazarında 10 yıldır en çok satan marka olduklarını vurguladı.

Aybar, ''Türkiye'de her iki otomobilden birini üreten ve yoğun ihracat yapan bir markayız'' dedi. Bu durumun gurur verici olduğunu belirten Aybar, arka arkaya yatırımlara hazırlandıklarını ifade ederek, ''İki ortağımız Türkiye'ye güvenle bakmaktalar ama öncelikle Türkiye'de otomotiv sektörünün taşıdığı avantajların önümüzdeki dönemde artarak devam etmesi çok önemli'' diye konuştu.

Renault'un büyük sürprizlerle geleceğe hazırlandığını vurgulayan Aybar, ''Önümüzdeki yıldan itibaren büyük yeniliklerle Türkiye otomotiv pazarı sarsacağız'' dedi.

Yeni Laguna ile işe başlayacaklarını dile getiren Aybar, bu modelin lansmanının önümüzdeki günlerde Frankfurt Otomobil Fuarı'nda yapılacağını belirterek, ''Arkasından 26 model, her ay bir tanesi olmak üzere 2009'a kadar Türkiye'ye gelmeye başlayacak. Önümüzdeki yılı büyük coşkuyla yaşayacağız'' şeklinde konuştu.

Yeni Laguna'nın Türkiye lansmanının da yeni yılın ilk çeyreğinde yapılacağını belirten Aybar, bu araçta dünyanın ilk üçü olma iddialarının bulunduğunu, bu nedenle Türkiye şartlarına uygun araçlar getirmeleri gerektiğini söyledi.

TÜRKİYE İÇİN İSTİKRAR ŞARTI

Sektörün bu yılı geçen yıla göre yüzde 10-12 daralmayla kapatacağının tahmin edildiğini dile getiren Aybar, kredi faizlerinin düşmesi koşulu ve yeni finansal çözümlerle satışların artacağı ümidini taşıdıklarını belirtti.

Otomotiv sektöründe satışların artışı için istikrarın muhafaza edilmesi gerektiğini ifade eden Aybar, sektörün Türk ekonomisinin önemli bir mihenk taşı olduğunu vurguladı.

Sektörün yılda 1 milyon 100 binin üzerinde üretim yaptığını ve bu kapasiteyi 2 milyona çıkartmaya hazırlandığını ifade eden Aybar, 800 bin aracın ihraç edildiğine dikkati çekti. Türkiye'nin dünyanın önemli otomotiv merkezlerinden biri haline geldiğini belirten Aybar, ''Bunun gelişmesi ve devamı olacağını, yıllık 20 milyar dolarlık ihracatı konuşabiliyorsak istikrarın sayesinde'' diye konuştu.

(AA)