kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Castro: "11 Eylül konusunda kandırıldık"

Yeni Haber
Küba lideri Fidel Castro, ABD hükümetini, 11 Eylül saldırılarıyla ilgili olarak halkı ve tüm dünyayı kasten kandırmakla suçladı. ..
Castro dün Küba devlet televizyonunda okunan makalesinde, "Şimdi biliniyor ki saldırılarla ilgili kasıtlı bir dezenformasyon var. Dünya üzerindeki herkes gibi kandırıldık" ifadelerine yer verdi. Rahatsızlandığı ve görevini kardeşi Raul'a devrettiği geçen yılın ortalarından bu yana kamu önüne çıkmayan Castro, 11 Eylül'deki saldırılarda Pentagon'un bir uçak değil füzeyle vurulduğunu, çünkü uçağın yolcularının izine rastlanamadığını da öne sürdü.

ABD'nin bu saldırılarda olası bir rol oynadığı teorileri, geçmişte de Castro'nun siyasi müttefiki Venezüela Devlet Başkanı Hugo Chavez tarafından dile getirilmişti.

Komplo teoricileri, New York'taki Dünya Ticaret Merkezi ikiz kulelerinin, 2001'de teröristlerin kaçırdığı uçakların binalara çarpmasından sonra patlayıcılarla yıkıldığını ve Washington'da da Pentagon'un bir uçakla değil füzeyle vurulduğunu ileri sürüyor.

Küba hükümeti 11 Eylül 2001'deki terörist saldırıları kınamış ve Amerikalılarla dayanışma içinde olduğunu göstermek için gösteriler düzenlemişti.