kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türkiye kanlı 11 Eylül'ü yaşamaktan kurtuldu

Yeni Haber
Ankara'da bomba yüklü bir aracın bulunması dünya basınında yankı buldu. Dünya basını, "Türkiye kanlı bir 11 Eylül'ü yaşamaktan kurtuldu", "11 ve 12 Eylül Türkiye için riskli günler" ve "Türk polisi büyük bir saldırı önledi" gibi ifadeleri kullandı.

Fransız Le Figaro ise, "Türkiye, bir saldırıdan kurtuldu" başlıklı haberinde ise, Türkiye'nin "kanlı bir 11 Eylül'ü yaşamaktan kurtarıldı" diye yazdı.

Saldırının şimdilik hiç kimse tarafından üstlenmediğine dikkat çeken gazete, Türkiye'nin, PKK, aşırı sol ve İslamcılar olmak üzere üç büyük terör grubunun hedefi olduğunu, ancak en kanlı saldırıların İslamcılarca gerçekleştirildiğini kaydetti. Gazete, 1980 darbesini de anımsatarak "11 ve 12 Eylül Türkiye için riskli günler" ifadesini kullandı.

NYT:"İSTANBUL'DAKİ KOORDİNELİ SALDIRILARI ANIMSATIYOR"


New York Times gazetesi, 11 Eylül saldırısının yıldönümünde Ankara'da patlayıcılarla dolu bir aracının bulunduğunu belirterek "Büyük bir kamyonet kullanılmasının 2003 yılında İstanbul'da gerçekleştirilen koordineli iki saldırıyı anımsattı" diye yazdı. Gazete, 12 Eylül'ün de Türkiye'de 1980 darbesinin yıldönümü olduğuna da dikkat çekti.

EL PAİS: "TÜRK POLİSİ BÜYÜK BİR SALDIRIYI ÖNLEDİ"


İspanyol El Pais ise, "11 Eylül'ün yıldönümünde Türk polisi, Ankara'nın merkezinde büyük bir saldırıyı önledi" diye yazdı. Gazete, araştırmaların sürdüğünü, El Kaide olasılığının dışlanmadığını da bildirdi.

LE MONDE: "TÜRKİYE VE ALMANYA'DA BOMBA ALARMI"

Fransa'nın önde gelen gazetelerinden Le Monde ise, "Türkiye ve Almanya'da bomba alarmı" başlığını kullandığı haberinde geçen Mayıs ayında Ankara'da bir ticari merkezinde yapılan saldırının 6 kişinin ölümüne neden olduğunu anımsattı.

TAGEBLATT: "BOMBA PATLASAYDI FELAKETE YOL AÇACAKTI"

Lüksemburg'da yayınlanan Tageblatt gazetesi ise, Ankara'da patlasaydı kentte bir felakete yol açacak patlayıcı yüklü bir aracın bulunduğunu bildirerek Türkiye'de son yıllarda birkaç defa "öldürücü saldırılar"ın olduğuna dikkat çekti."

(ANKA)