kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hülya Darcan Zeynep Korel

Eğlenecek yaşı geçtiler evlenmelerine seviniriz

BAŞAK ÇOKAN MAGAZİN
Bergüzar Korel'in annesi Hülya Darcan ile kızkardeşi Zeynep, Tan Sağtürk'ü çok sevdiklerini anlattı: Tan evimizin insanı oldu. Aşklarının karşısında saygıyla duruyoruz. Eğlenecek yaşı geçtiler ve evlenme kararı verirlerse, bundan büyük mutluluk duyarız..
Sinema sanatçısı Tanju Korel'in kızı ve 'Binbir Gece' dizisinin yıldızı Bergüzar Korel'in kardeşi Zeynep, babasının ölümünden iki yıl sonra 'Babamla Son Seksendört Gün' adlı bir kitap yazdı. Hülya Darcan ve Zeynep Korel, kitapla ilgili bilgi almak için yaptığımız söyleşide; Bergüzar Korel'in aşkıyla ilgili açıklamalarda da bulundu. Annekız, "Onlar göründüğünden daha büyük bir aşk yaşıyor. Evlilik kararı alırlarsa çok mutlu oluruz" dedi.

GÜNLÜK TUTUYORDUM

* Babanızın adına bir kitap çıkarma fikri nasıl doğdu? ZEYNEP KOREL: Babamı kaybettikten sonra böyle bir karar verdim. Yazdıkça içimdeki acıların gideceğini düşündüm. Bu sebepten kitabımın adı 'Babamla Son Seksendört Gün' oldu. Çünkü babamın hastalığının teşhisiyle, ölümü arasında 84 gün vardı. Aslında ben Amerika'da yaşıyorum ama bu zor günlerde babamın yanındaydım. Cenaze töreninden 20 gün sonra Amerika'ya döndüm ve yazmaya başladım.

* Babanızın rahatsızlığında günlük tutuyor muydunuz? Z.K.: Evet, babamın başındayken her şeyi yazıyordum. Kitabımın tüm gelirini Lösemili Çocuklar Vakfı'na bağışlayacağım. Aynı zamanda kanseri yenmiş çok başarılı bir gence 'Tanju Korel Bursu' veriyorum. Yani kitaptan maddi bir beklentim yok.

* Ne zaman çıkacak? Z.K.: 15 Eylül'den itibaren raflarda olacak. Babamı tanıyan yaklaşık otuz ünlü, kitap için yazı verdi. Bir de fotoğraf albümü yer alıyor.

ŞÖHRETİ BİZİ DE ŞAŞIRTTI

* Kitapta anneniz ve kardeşiniz Bergüzar'ın yazıları da var mı? Z.K.: Evet var. Anneme 'Babam için çok güzel bir yazı yazmanı istiyorum' dedim. Okuyanların çok duygulanacağı yazılar var. Bergüzar da çok anlamlı şeyler yazdı.

* Bergüzar Korel'in Tan Sağtürk ile ilişkisine bir anne ve kardeş olarak nasıl bakıyorsunuz?
HÜLYA DARCAN:
Ben kızıma ünlü olduktan sonra olabilecek her şeyi söyledim. Fakat kızımın bu kadar tanınacağı ve gündeme geleceğini hiç düşünmemiştim. Bizim için de büyük bir sürpriz oldu. Bizim zamanımızda da magazin vardı ancak bu tarz haberler çıkacağını tahmin etmiyorduk. Bergüzar artık dedikodulardan korkar oldu. Z.K.: Karşınızda bir genç kız var. Üstelikte oldukça düzgün bir eğitim aldığı işini, en güzel şekilde yerine getirmeye çalışıyor. Bekar, genç ve güzel bir kız; tabii ki böyle bir ilişkisi olabilir. Yapıcı olmaları gerekiyor.

* Tan Sağtürk'ün hastalığını sizden saklayıp, Amerika'ya gittikleri söylendi. Bu haber doğru mu? H.D.: Bu gençler sadece biz üzülmeyelim diye hastalığı gizlediler. Biz de bu aşkın karşısında saygıyla duruyoruz. Tan'ın ailesiyle de tanışıyoruz zaten.

* Kardeşinizin ilişkisini ilk duyduğunuzda ne hissettiniz? Z.K.: Tan'ı isim olarak biliyordum. Buraya gelince tanıştık.

TAN EVİMİZİN İNSANI

* Tan ile ilgili çıkan dedikodular hakkında ne düşünüyorsunuz? H.D.: Evet, böyle haberler çıkıyor. Tan'ı iyi tanımadıklarından kaynaklandığını düşünüyorum. Bu sektörde Tarkan'ı ve Tan'ı çok severim. İşlerine gösterdikleri özen takdir edilmeyi hak ediyor.

* Evlilik beklentiniz var mı? H.D.: Böyle bir konuda konuşmuyoruz. Evlilik kararını biz vermeyeceğiz ve sormak da istemiyoruz. Evlilik tabii ki düşünüyorlar. Artık eğlenecek yaşı geçtiler! Bergüzar yapı olarak da öyle bir insan değil. Daldan dala konmak karakterlerinde yok. Böyle bir şey olursa seviniriz. Ancak her şeyin başı kısmettir. Z.K.: Çok güzel giden bir ilişkileri var. Tan artık bizim evimizin insanı gibi oldu.

* Son dönemlerde 'evlenilecek' ve 'eğlenilecek' kadın ayrımı yapılıyor. Siz bu konuda ne diyorsunuz? H.D.: Ben anlayamıyorum! Bazen kadınlığımdan bile utanıyorum. Z.K.: Bu konuşmaları üzülerek izliyorum. Bütün kadınlar çok değerlidir. Etrafta çok üzüldüğüm olaylar yaşanıyor. Erkeğin mertini ve kadının zarifini arayıp da bulamadığımız bir dönemdeyiz...
Haberin fotoğrafları