kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Çullama

Pilice suyu ilave edip, 30-35 dakika pişirin. Kendi suyunda soğuttuktan sonra süzün. Suyunu ayırın. Deri ve kemiklerini temizleyip, iri lokmalar halinde parçalayın. Isıtılmış 3 çorba kaşığı tereyağına unu ilave edin, kısık ateşte karıştırarak un sararıncaya kadar kavurun. Karıştırmaya devam ederek ayırdığınız piliç suyunun 1 litresini yavaş yavaş katın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Kalan tereyağını ısıtın, salça katın, iyice karıştırın. Etleri ilave edip, iyice harmanlayın ve 3-4 dakika tavayı sallayarak etleri ısıtın. Hazırladığınız bulamacı tabaklara paylaştırın, üzerlerine etleri yerleştirip sıcak servis yapın.

MALZEMELER
4 kişilik

*
1 adet piliç (1,5 kg.'lık)

* 1.5 lt. su (kaynar)

* 4 çorba kaşığı tereyağı

* 5 çorba kaşığı un

* 2 çorba kaşığı domates salçası

* Tuz (arzu edilen miktarda)